Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu önümüzdeki akademik yılda Yalova üniversitesinin öğrenci sayısının 3 bin 500 artacağını söyledi.
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu gelecek akademik yılın hazırlıklarını tamamladı. Önümüzdeki yıl 2 fakültenin hizmete gireceğini vurgulayan Eruslu, "Üniversitemiz önümüzdeki yıl 3 tane binayı bitirecek. Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Araştırma Laboratuarı tamamlanacak. Bunların dışında yemekhane, 4 sosyal tesis de önümüzdeki yıl tamamlanacak. Yani 2005/2006 Akademik yılında öğrencilerimiz daha sosyal daha iyi şartlarda eğitim görecekler. Önümüzdeki yıl öğrenci sayımızı da 3 bin 500 arttıracağız. Ama 2 bine yakın öğrencimizi de mezun edeceğimiz için artış 1. 500 olacak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi ile ilgili bir gecikme var. Sağlık Bilimleri Konseyi'nin bir dayanışması var. Onu aşacağımızı ve en kısa sürede bu fakülteyi de üniversitemize kazandıracağımızı düşünüyorum. Öte yandan Spor Bilimleri Akademisi'ni de bu eğitim öğretim yılında aktif hale getireceğiz" dedi.
"Gecikme Söz Konusu Değil"
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu Yalova Üniversitesi'nin binalarının gecikmesinin üniversitenin gecikmesi anlamına gelemeyeceğini söyledi. Eruslu bazı siyasetçilerin ise kendisini Yalova Üniversitesi Rektörü olarak değil milletvekili adayı olarak gördüğünü dile getirdi. Eruslu açıklamasında, "Biz Türkiye ve Yalova'nın en iyi üniversitesini oluşturmak için yola çıktık. Onun için de TİGEM arazisini istedik. Bu kadar güzel bir yerin de dolayısıyla çok talibi olunca da 4.5 sene bir gecikme yaşadık. Biz Üniversite olarak en iyi hocaları bünyemize katmanın yolunun üniversiteyi Yalova'nın en güzel yerine kurmaktan geçtiğini biliyorduk. Bunun yanısıra en yeni, özgün ve hibrit konuları da seçerek üniversitemizi güçlendiriyoruz. Dolayısıyla da buradan mezun olan öğrenciler mezun olduklarında en iyi yerlerde işe girebiliyorlar. Yine Yalova Üniversitesi YÖK kanalıyla yurt dışına en fazla öğrenci gönderen üniversiteyiz. Şu anda 55 öğrenci Yalova Üniversitesi adına yurt dışında doktora yapıyor. Bunlar döndüğünde hepsi özgün ve hibrit konularda eğitim verecekler. Dolayısıyla üniversitenin binalarının gecikmesi denek üniversitenin gecikmesi demek değildir. Biz şu anda 11 farklı binada hiç aksaklık yaşamadan eğitimimizi sürdürüyoruz. Şu anda seçilen hocaların akademik performansına ve öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında kazandıkları imkanlara bakmalısınız. Bizi gecikme yaşandı diye eleştirenler seçimde sıraya giremeyen ve beni üniversite rektörü olarak değil milletvekili adayı olarak görenlerdir. Üniversiteyi değil kendi sıralamalarını tenkit ediyorlar" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim