İŞKUR tarafından Toplum Yararına Proje kapsamında okullarda güvenliğin sağlanması adına 150 özel güvenlik görevlisi istihdam edilecek. 
İl ve ilçelerdeki tüm okullarda Toplum Yararına Proje kapsamında daha önce İŞKUR tarafından istihdam edilen 150 kişilik temizlik görevlisine ilave olarak 40 kişilik  “Güvenlik Görevlisi” elemanı desteği projesi hazırlandı. TYP Programı 01.11.2017 tarihinde başlayacak ve 08.06.2018 tarihinde eğitim öğretim yılının sona ermesi ile bitecek.
Konu hakkında açıklamada bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede, "Her eğitim ve öğretim yılı başlangıcında okullarımızın ihtiyaçları olan temizlik destek personeline ek olarak, ilk kez uygulamaya konulan proje ile Milli Eğitim Müdürlüğümüzün belirleyeceği 40 okulumuza güvenlik görevlisi istihdam edilecek.Toplum Yararına Program kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ortak protokolü ile istihdamı sağlanacak güvenlik personeli alımının ilk olması ve mevcut güvenlik tedbirlerine katkı sunarak eğitim-öğretiminin daha güvenli ortamda sürdürülmesi noktasında çok önemli bir projedir" dedi.
Projede çalışacak adaylarda öncelikli olarak aranacak kriterler ise şu şekilde ; 25-45 yaş arası, (Katılımcıların 25 yaşını tamamlamış ancak 45 yaşını doldurmamış olması) Lise ve üstü düzeyde mezuniyet, Askerliğini tamamlamış olmak, Katılımcıların 5188 sayılı Kanun kapsamında özel güvenlik çalışma izni ile kimlik kartına sahip olması ve aynı kanunda belirtilen özel güvenlik görevlilerinde aranacak şartları taşıması gerekmektedir.İlk defa güvenlik görevlisi mesleğinde görev yapacak kişiler öncelikli olarak değerlendirilebilecektir.
Projede görev almak isteyenler; 16.10.2017- 20.10.2017 tarihleri arası İŞKUR İl Müdürlüğüne şahsen yada www.iskur.gov.tr adresinden bireysel olarak ilgili TYP projesine başvuru yapmaları gerekmektedir.İl Müdürü Dede, İŞKUR olarak 2017 yılı itibariyle düzenlenen Toplum Yararına Programlarda Özel sektör harici 900 kişinin istihdam edildiğini, projelerin; istihdamında zorluk çekilen dezavantajlı gurupların çalışma hayatına katılmalarına imkân tanırken diğer taraftan kamunun yararlandığı alanların bakım onarım, temizlik, ağaçlandırma, güvenlik vb. acil ihtiyaçlarına da dokunduğunu ifade etti.      

Editör: TE Bilişim