Yalova'da bir kamyon kasasında susuzluk ve sıcak nedeniyle ölmek üzere bulunan ancak 4 tanesi kurtarılamayan toplam köpekten sağ kalan 12'si yavru 38 köpek Çınarcık Belediyesi Sokak hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde hayata döndürüldü.   
Yalova'da bir kamyon kasasında aç ve susuz bir şekilde İstanbul'dan İzmir'e götürülmeye çalışılan 12'si yavru 42 köpekten 4'ü dün sıcağın ve susuzluğun etkisi ile feci şekilde can verdi. 26 köpek ve 12 yavru köpek olmak üzere sağ kalan 38 köpek ise Çınarcık Belediyesi Belediyesi Sokak hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde hayata döndürüldü. Merkez veterineri Erkut Ferhatoğlu tarafından yapılan müdahalelerle durumu kritik olan hayvanlar an be an takip ediliyor. Sık sık su ve mama takviyesi yapılan hayvanlar ise hızla toparlanıyorlar. Hayvanların barınağa geldiklerinde çok kötü durumda olduklarını dile getiren Çınarcık Belediyesi Sokak hayvanları Rehabilitasyon Merkezi veteriner hekimi Erkut Ferhatoğlu, "Köpekler buraya geldiğinde sıcaktan ve yol çarpmasından dolayı çok kötü durumdaydı. İçlerinden bazıları ölmüştü. Geri kalan köpeklere ise hızlı bir şekilde müdahale yaptık. Hayvanlar geldiği andan itibaren önce bölgelerine aldık ardından gerekenleri yapmaya başladık. Köpeklerin sağlık durumu git gide düzeliyor" dedi. 
Köpeklerin bakıcısı olan Hüseyin kır ise, "Biz hayvanları İstanbul'dan getirdik. Ama hayvanlar sıcaktan bunaldılar.  Elimizden geleni yapıyoruz. Bakımları yapıldı. Şu an için köpekler iyi durumdalar" şeklinde konuştu. 
Çınarcık Belediyesi Sokak hayvanları Rehabilitasyon Merkezi veteriner hekimi Erkut Ferhatoğlu köpeklerin kimlik belgeleri olmadığını dile getirerek belgeler geldikten sonra sağlık durumu düzelen köpekleri yeniden sahiplerine teslim edilmeye başlanacağını da dile getirdi. 
Editör: TE Bilişim