Haziran ayı oturumlarına devam eden İl Genel Meclisi’nin dün gerçekleştirilen oturumunda; ‘Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünün kapatılması ile İl Özel İdaresine devredilen ve İl Özel İdaresi tarafından projesi yapılan Ortaburun Göleti, Göletten Sulama Tesisi maliyetinin çok yüksek olması nedeniyle DSİ’ye teklif edilmiş ve yatırım programlarına alınarak 2015 yılında tamamlanması planlanmıştır. Sulama tesisine ait işletme, bakım, yenileme ve modernizasyonu gibi masrafların yapılabilmesi için 6200 sayılı Kanunun ilgili maddeleri ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10. maddesi gereğince Ortaburun Göletinin DSİ’ye devredilmesi konusunda İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan raporların görüşülmesi maddesi meclis gündemine geldi. İl Genel Meclisi İmar Bayındırlık ve Plan Bütçe komisyonları 2015 yılında tamamlanması planlanan Ortaburun Göleti Sulama Tesisinin işletme ve bakım masraflarının yüksek olması nedeni ile DSİ’ye devredilmesi yönünde rapor hazırladı. Yapılan oylama sonucunda İl Genel Meclisi komisyon raporları doğrultusunda Ortaburun Göleti’nin DSİ’ye devredilmesi konusunu oy birliği ile kabul etti.

İl Genel Meclisi’nin dün gerçekleştirilen haziran ayı oturumlarının ikincisinde gündeme gelen diğer bir konu ise  Ortaburun Göletinin Sulama Projesi İsale Hattı bağlantı çalışmalarından dolayı Koru Beldesi, Hürriyet Mahallesi, Çaykenarı Caddesindeki kullanılamaz duruma gelmiş olan mevcut yolların asfalt sathi kaplama işlerinin İl Özel İdaresi makine parkı ve işgücü imkânlarıyla yaptırılması teklifi hakkında İmar ve Bayındırlık  Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan raporların okunması ve müzakere edilmesi oldu. Komisyon raporları oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclisi haziran ayı oturumlarının dün gerçekleştirilen ikinci oturumunda meclis son olarak, Esenköy Belediyesi’nin mali imkanlarının kısıtlı ve makine parkının yetersiz olması nedeniyle, yayla turizmi açısından önemli bir yere sahip olan ve aynı zamanda hem ilimizin tanıtımına hem de turizminin gelişimine katkı sağlayacağı düşünülen Karlık Yaylasına giden 7 km’lik yolun asfalt sathi kaplama işinin, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 6. ve 64. maddeleri ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 75. maddesi kapsamında yapılacak protokol çerçevesinde İl Özel İdaresi bütçe imkanlarıyla yaptırılması teklifi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan raporu görüştü. Yapılan görüşmeler sonucunda İl Genel Meclisi komisyon raporları doğrultusunda söz konusu yolun yapımı için 2015 Yılı yol yapım giderlerinden karşılanmak üzere yolun yapım işinin İl Özel İdare tarafından gerçekleştirilmesini oy birliği ile kabul etti.

Editör: TE Bilişim