İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, 700 litre kapasiteli demir çöp konteynırlarının 150 adedinin İl Özel İdaresi bütçesinden ve geri kalan 150 adedini ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hibe programından karşıladıklarını söyledi. Başkan Demirel, “Çöp konteynırlarının gerekli satın alma işlemini gerçekleştirdik. Hızlı bir şekilde Yalova’daki bütün köylere bu konteynırları yerleştirmeye devam ediyoruz. Kısa süre içerisinde Yalova’daki bütün köylere ihtiyaçları doğrultusunda çöp konteynırları yerleştirilmiş olacak. Çöplerin boşaltım işlemi ise köylerin bağlı olduğu belediyeler tarafından gerçekleştirilecek. Bu konuda köylerimize destek veren  bütün belediyelere de teşekkür ederiz” dedi.

Başkan Demirel, “Köylere çöp konteynırları alım çalışmalarına destek veren Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’na, Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban ve İl  Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan’a teşekkür ederim” diye konuştu.

Çöp konteynırlarının köylere yerleştirilme işleminden memnuniyet duyduklarını ifade eden köy muhtarları ve köy halkı emeği geçenlere teşekkür ettiler. Köyleri ziyaret eden Başkan Demirel ise köy halkı ile sohbet edip sorunlarını dinledi. 

Editör: TE Bilişim