Samanlı Köyü'nün Yalova'ya mahalle olarak bağlanması konusunda karşılıklı açıklamalar sürüyor. Son açıklama ise Samanlı Köyü Muhtarı Çetin Pehlivan'dan geldi. Pehlivan kimsenin Samanlıyı Samanlı halkı kadar sevemeyeceğini dile getirerek, "Vefa Salman seçildiğinde biz çok sevinmiştik. Samanlı Köyü'nden bir belediye başkanımız oldu diye. Ama bizi mahcup etti. Samanlıyı bizden daha çok sevdiğini ve düşündüğünü iddia ediyor. Samanlı Köyünü ve halkını bizden çok düşünüyor olsaydı. Böyle bir düşünce içerisine girmeden önce usulen, hatır için dahi olsa Samanlı Köyü Muhtarıyla, orada ki akrabaları ile bir istişareye giderdi. O görüşmelerden sonra eğer köyün mahalle olmak istediğini düşünürse bu konuyu gündeme getirirdi biz de ona elimizden gelen desteği verirdik. Samanlıyı sevdiğini iddia eden birisinin Samanlı ile ilgili verdiği bir kararda Samanlıda yaşayan 3 bin kişiyi görmezden gelmesi trajikomik bir durumdur. 

Samanlı Köyü tüm emlak vergilerini Yalova Belediyesi'ne yatırıyor. Dolayısıyla Mücavir sahalarda bulunan köylerden birisi olan Samanlı Köyüne de hizmet vermek zorunda. Ama bu güne kadar çöp toplamak dışında Samanlının hangi su şebekesini yapmış. Samanlıda 3 tane kaldırım yaptı birisi de kendi babasının evinin kapısının önüdür. Samanlıda iş yapıyorum diye kimseyi kandırmasın.

'Bu konuyu kaşıyan Samanlı Köyü muhtarı' demiş. Samanlı köyü muhtarı 20 seneden beri bu işle uğraşıyor. Samanlıyı Yalova'ya mahalle olarak bağlamak isteyen ilk belediye başkanı da sen değilsin, son da olmayacaksın. Sen her şeyden önce verdiğin sözleri tut. Köyümüze geldiğinde bu köyü Yalova'ya bağlamak gibi bir niyetin olmadığını defalarca söyledin. Ama şimdi birilerinin verdiği gazla sözünü unutup Samanlıyı mahalle yapma telaşına düştün.

Biz net konuşuyoruz. Samanlı halkı bunu istiyorsa boynumuz kıldan incedir. Biz senden çok mahalle olmak için çaba harcarız. Ama halkın istemediği bir konuda da zorla bir şeyler yapmak doğru bir yaklaşım değil. Getir sandığı köy meydanına koy ve mahalle olup olmak istemediklerini bu köyün halkına sor. Hatta gel köy meydanında halkı topla kendin halka bizzat sor. Bakalım nasıl bir cevapla karşılaşacaksın. Bizim rızamız dışında köyümüzü mahalle yapma yönünde Belediye Meclisinden bir karar çıkarsa bunu yargıya götürmeye kararlıyız. Kimse bize istemediğimiz bir şeyi dayatamaz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim