Yalova gündeminin en önemli gündem maddelerinden birisi durumundaki Tonami Meydanına bir köprülü kavşak yapılması konusunda çevrecilerin ciddi tepkileri vardı. Bu konuda kendiside bir çevreci olan Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder'den önemli açıklamalar geldi. Bu bölgede yapılacak köprülü kavşağın ilin trafiği için çok önemli olduğunu dile getiren Önder Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a da satır arasından, "Elini çabuk tut" diye seslendi. Kent Konseyi toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenleyerek görüşlerini kamuoyu ile paylaşan Önder, "Bizim şehir içi trafiğinin düzelmesi için bazı çalışmalarımız var. yerel yönetime bir takım önerilerimiz olacak. Ancak bu önerilerimizi ortaya koyabilmemiz için öncelikle Tonami meydanında yaşanan sıkışıklığın aşılması lazım.  Çevrecilerin buradaki ağaçlarla ilgili hassasiyetleri var. Ağaçlar kesilmesin diyorlar. Bende çevreci biriyim. Çevre adına bir çok çalışma yaptık. Ama burada kamunun büyük çapta menfaati var. Yüz binlerce aracın, milyonlarca insanın kullanabileceği bir güzergah. Bunun faydasını tartışmak bile yersiz. Çevreci arkadaşlarımın bunu da göz önünde bulundurmalarını istiyorum. Çevrecilerin hassasiyetine saygı duyuyorum ama bu kadar önemli bir projeyi de  göz ardı etmek yanlış olur. Tamam ağaçlar kesilmesin ama burada kamunun büyük bir menfaati söz konusu. Bu konu bence tartışılabilecek bir konu değildir. Kamu menfaati orada ki 180 ağaçtan daha öncelikli bir konudur. 180 ağacı kesmemek için bu projeden vazgeçilemez.

Burada alt geçit yapılsaydı faydalarımı olurdu sakıncalarımı olurdu. Yoksa üst geçit mi daha yararlı. Bu işin uzmanı Karayollarıdır. Karayollarının üst geçit olması gerekir dediği yerde bana göre başka bir projeyi tartışmak bana göre yanlış olur. Zira burada bilimsel çalışmalar yapılıyor. Diğer yandan mantıklı bir bakış açısı ile baktığımızda orada halk tabiri ile bat-çık yapılabilmesi için bir kazı çalışması yapılacak. Bu da Şehit Ömer Faydalı Caddesi, Cengiz Koçal Caddesi ve İstanbul Caddesi ile Tonami meydanının trafiğinin felç olması anlamına gelir. Şehrin tüm çıkışlarını ve girişlerini etkileyecek bir bat-çık projesinin bence çok yerinde olacağı da düşünülemez. Biz Kent Konseyi olarak Köprülü Kavşak projesini destekliyoruz.
Biz Kent Konseyi olarak Belediye Başkanına Tonami Meydanında Karayollarının istediği çalışmaları bir an önce tamamlayıp burayı karayollarına teslim etmesi çağrısında bulunuyoruz. Bu bir an önce yapılmalıdır ki Karayolları da buradaki projeyi bir an önce ihaleye çıkabilsin" dedi.

Editör: TE Bilişim