Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından desteklenen ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Sermayecik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından sürdürülen Sermayecik Köyü Kırsal Kalkınma Modeli Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen panel ile tanıtıldı. Panel öncesinde, "Sermayecik Bir Başarı Öyküsü" adlı fotoğraf sergisinin de açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılış kurdelesini Yalova Vali Yardımcısı Hasan Gürsoy, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan ile Sermayecik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Resül Çiftçi birlikte kestiler. Hep birlikte fotoğraf sergisini gezen davetliler daha sonra panelin düzenleneceği salona geçtiler. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi. Panelin açılış konuşmasını Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan gerçekleştirdi.

Sermayecik'de yaşananın kelimenin tam anlamıyla bir başarı hikayesi olduğuna vurgu yapan Karahan, "Sermayecik köyü bundan 8-10 yıl öncesine kadar nüfusu hızla azalan, gençlerin geleneksel tarım modelini terk ederek köyden ayrıldığı bir yerdi. Ancak MARKA desteği ile hayata geçirilen model sayesinde köy yeniden canlandı. Halkında sahip çıkması ile birlikte gidenler köylerine geri dönerek tarım yapmaya başladılar. Şu anda 500 tonun üzerinde çileğin üretildiği bir köy var karşımızda ve bu bir başarı öyküsüdür. Burada uygulanan model gerek hazırlanan kitaplarla, çekilen belgeselle tüm Türkiye'ye örnek model olacak. Tüm ülkedeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine gönderilecek olan bu proje diğer iller içinde artık uygulamaya sokulacak. Biz bu modelin nasıl hayata geçtiğini herkesin bilmesini istiyoruz ve bu başarıya imza atan Sermayecik köyü halkı ile gurur duyuyoruz" dedi.
 
Karahan'ın ardından kürsüye gelen Yalova Vali Yardımcısı Hasan Gürsoy ise, "Anadolu'da bir çok köy halkı tarımı bırakıp köylerini terk ediyor. Sermayecik Köyü'de aynı süreci yaşamış bir köy. Ama burada hayata geçen proje sonrasında yaşananlar ülke genelindeki tüm köyler için bir umut oldu. Bu başarı hikayesi diğer köylerimize de ilham kaynağı olacak. Buradan yayılan bu umut tüm ülkemizdeki boşalan köylerde yeniden geri dönüşün ve tarıma başlamanın fitilini ateşleyecek" diye konuştu. 
Ardından projenin detayları, öncesi ve sonrası panelde detaylandırıldı. Panele İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış moderatörlük yaparken Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Serkan Gürlük, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Koordinatörü Hamza Yıldız, Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan ve Sermayecik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Resül Çiftçi ise konuşmacı olarak katıldılar. 
Paneli Yalova Vali Yardımcısı Hasan Gürsoy, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, AKP Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan il müdürleri, Sermayecik Köyü halkı ile vatandaşlar katıldı. 
Editör: TE Bilişim