Göreve geldiği günden beri yoğun günler geçiren Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar söz verdikleri hizmetler için kolları sıvadıklarını söyledi. Artık hizmet zamanının geldiğine değinen Silpagar Çiftlikköy Belediyesinin yıllarca kamulaşmamış bir yer olduğunu dile getirdi. Belediyeyi kamulaştıracaklarını dile getiren Silpagar, "Çiftlikköy belediyesi kurumsallaşmamış durumda. Bütün müdürler vekaleten atanmış durumda. Hiçbiri asaleten atanmamış bugüne kadar. Belediye tek merkez yönetilmiş, benmerkezli yönetilmiş. Dolayısıyla kurumsallaşamamış. Dolayısıyla başındaki kişi değiştiği zaman bu sizi nereye götürüyor, kaosa götürüyor. Biz müdürlükleri devreye geçireceğiz. Hiyerarşik bir düzen olacak. Çiftlikköy’deki asli görevine gelecek başkan. O da denetim, organizasyon, yönetimdir. Ben buna ulaşmaya çalışıyorum. Çünkü her işle siz uğraştığınız zaman Çiftlikköy’ün projeleriyle uğraşma zamanınız yok” dedi.

“Ab fonlarını sonuna kadar kullanmak istiyoruz”

Çiftlikköy’de göreve gelir gelmez 120 bin liralık 3 projeyi getirdiklerini belirten Silpagar, “Çiftlikköyün bütçesi belli. Altyapıyı hazırladıktan sonra projelerimizin kendi fonlarını bulması gerekiyor. Şu ana kadar 120 bin lira civarında 3 projeyi getirdik Çiftlikköy’de. Bunlar belediye personelinin iletişimiyle ilgili katılım ajansının projesi, hayvan barınağı ile ilgili proje. Oluşturduğumuz ekip aslında AB fonları için. Bu fonları sonuna kadar kullanmak istiyoruz” diye konuştu. Silpagar Çiftlikköy Belediyesi’nin borçsuz olduğunu ancak var olan paranın da ciddi bir miktar olmadığını söyledi.

“Çiftlik adası’na ekim’de başlayacağız”

Yapılacak projelerle ilgili bilgi veren Başkan Silpagar, Çiftlik Adası’nın kendisini finanse edecek olan projelerden birisi olduğunu ifade etti. Silpagar, “Çiftlikköy arazi açısından zengin bir belediye değil. Toplanmış halde 150 dönüm ama kısım kısım araziler. Bunlardan birisi de 5 dönümlük yeri olan mokamp. Bu yetmiyor, bunu Çiftlik Adası ile takviye etmek istiyoruz. Arsa ile birlikte denizi de koyduğunuz zaman 7-8 dönüm olacak. Bu yazı geçireceğiz, Eylül-Ekim gibi bu işin düğmesine basacağız. Allah nasip ederse o Çiftlik Adasını Çiftlikköy’e kazandıracağız. Bu yaz değil önümüzdeki yaz onun büyük bir kısmı bitmiş olacak. Dolgu yok, ona karşıydık hala da karşıyız.

“Şu anda 1 numaralı sorunumuz su”

İlçenin şu anda en önemli sorununun su sorunu olduğunun altını çizen Başkan Silpagar,  “Çiftlikköy’de altyapı projelerine bakalım eksiklikler neler dedik. Bizde su projesi yok, onları getiremediler. 3 haftadır bu içme suyu ve altyapı projelerini çıkarmaya çalışıyoruz. Altyapı çok kötü vaziyette, patladı patlayacak. Bunu kucağımızda bulduk ve projesi yok. Bizim 1 numaralı öncelikli sorunumuz şu anda su. Çiftlikköy’de şu an beşinci katlara su çıkmıyor. Sultaniye’de su problemi var. Özellikle sahilde yazın büyük sorunlar var. Nüfus artıyor, su yetmiyor. Perşembe itibariyle projeyi tamamladık. Proje çalışmalarına geçiyoruz. Bizim su depolarımızdaki basınç 4 bar. Bunu 7 bara çıkartmamız lazım. Kot farkları var, su depoları kurulurken yanlış kurulmuş. Bunları da yapacağız kot farklarını kaldıracağız. Çünkü sorunun ne olduğunu bulduk. Allah’ın izniyle bu yaz su sorunu yok Çiftlikköy’de” dedi.

Etibank’ta 2 Şartı Sağlayana

Başkan Silpagar, atıl durumdaki Etibank tesislerinde belediye uhdesindeki arazinin iki şartı yerine getirene verileceğini belirtti. Silpagar, “Etibank tesislerinin Çiftlikköy’e tahsis edilmesi bizim için mükemmel. Ama tahsis edilsin diye 12 yıldır orası öyle duruyor. Orada bize 11 dönüm yer tahsis edilmiş. Biz bunu Çiftlikköy’e tahsis etmeye bakacağız. Ama bu iş çok uzarsa diyeceğiz ki, Çiftlikköy’e kazandıralım. Çünkü Çiftlikköy’de ulaşım hep yatay. Dikey ulaşım yok. Dikey ulaşıma en uygun yer de Etibank. Orada bir marina, bir geçiş ile dikey ulaşım sağlanabilir. 11 dönümlük arazimiz Çiftlikköy’ün sosyal tesisleri olacak. Bundan sonra sözleşme imzalanırken iki şart koyacağız, yap-işlet-devret yapıyorsunuz mesela, burasını verdiğiniz zaman Çiftlikköy Belediyesi’nin oradan bir para kazanması lazım. Maksimum yüzde 25 bize kardan pay vereceksiniz. İkinci maddemiz de Çiftlikköy Belediye çalışanları buralardan indirimli faydalanacak. Bu iki şartı arayacağız. Etibank tesislerinde bu iki şartı verene bizim sonuna kadar desteğimiz var” diye konuştu. Silpagar, ilk 2 yıllık dönemde inşaat işleri olarak adlandırdığı Çiftlik Adası, Kadın Yaşam Kompleksi, Engelsiz Kafe’nin yapımını gerçekleştirmeye bakacaklarını, ondan sonra Çiftlik Kart gibi ilçe halkının yaşam kalitesini artıracak uygulamalara geçeceklerini vurguladı.

“Kentsel Dönüşüme Sahilde İhtiyaç Var”

Çiftlikköy’de kentsel dönüşüm alanı olarak köy içi mevkiinde belirlenen alanın yanlış olduğunu ifade eden Başkan Silpagar, asıl dönüşümün ilçenin sahil kesiminde ve ada bazlı olarak yapılması gerektiğini söyledi. Silpagar, konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Çiftlikköy Belediyesi için Ankara’ya başvuru yapılmış. Benim kendi kanaatim, Çiftlikköy içerisinde kentsel dönüşüme ihtiyaç yok. Ama bizim sahil kısmında deprem çok vurdu. Şimdi hangi sorunu çözmemiz lazım? Hasarlı, insanlar o binalar güvenmiyorlar da, mecburiyetten oturuyorlar. Orada deprem görmüş binalara bakın, arada o kadar uçurum olmaması lazım. Biri 70 lira biri 300 lira. Arada 5-6 kat fark var. Demek ki halk o binalara güvenmiyor, zorda kalmayan o binalara oturmuyor. Ben güvenir miyim, ben de güvenmiyorum. Biz o yüzden dedik ki, kentsel dönüşümü sahilde yapmamız lazım. Bununla ilgili bir çalışma yaptık. Ama Başbakanlığa gitmiş, gördüğümüz kadarıyla kentsel dönüşüm. Bana göre bilinçsizce yapılmış bir şey. Sahil elinde dururken, Çiftlikköy’de kentsel dönüşüm. Durdurmaya çalışacağım ama durdurabilir miyim bilmiyorum” dedi. Silparar emlak rayiç bedelleri ve kentsel dönüşümü, iki büyük bomba olarak ellerinde bulduklarını belirterek, ”Biri emlak rayiç bedelleri, biri de kentsel dönüşüm dedikleri iki ayrı bilinçsizce yapılan şey, yazıktır. Kaynağı halkta aramıyoruz, kaynağı başka yerlerde arayacağız. Biz halka hizmet için gelmeliyiz. Benim kasamda 10 lira var, e benim kasamdaki 10 lira Çiftlikköy halkını ilgilendirmiyor ki. Benim Çiftlikköylümü ilgilendiren şey, rahat yaşamak. Ben öyle düşünüyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilişim