Başkan Silpagar, Sultaniye’nin ana su hattının çelik hatlarla takviye edildiğini ve bu yaz Sultaniye’de su sıkıntısı yaşanmaması için gereken çalışmaları gerçekleştirdikleri ifade etti. Sultaniye Mahallesi sakinlerinin taleplerinin hassasiyetle yerine getirildiğini kaydeden Başkan Silpagar, kanalizasyon probleminin çözümü için gerekli adımların atılmakta olduğunu ve Sultaniye’nin yeni siteler bölgesi yapılması için pilot bölge olarak belirlediklerini ifade ederek, “Onu başarabilirsek inşallah Sultaniye Çiftlikköy’ün bu bölgesinin merkezi olur” diye konuştu.

Mahalle halkının dile getirdiği sıkıntılarla ilgili olarak Belediye’nin Park Bahçeler, Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüklerinin gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili bilgiler vererek toplantıya başlayan Başkan Silpagar, “Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz, Sultaniye giriş kısmında yer alan park alanı ve spor aletlerinin bulunduğu alanın aydınlatmalarını tamamladı. Park alanı içindeki ve yürüyüş alanındaki otların temizlenmesi iş programı içinde yer alıyor. 31 parkımız var, 3 tane de biz yapıyoruz 34 park oluyor. Bu parklar üçer üçer yenilenecek. Arsa ve arazi temizliklerine Mayıs ayı itibariyle başlayacağız” dedi.

Çöp Konteynırı Sayısı 120’ye Çıkarıldı

Silpagar, “Mahallede çöp konteynırı sayısını 120’ye çıkardık. Çöpler haftada 2 gün toplanıyordu, artık haftanın 6 günü toplanmaya başladı. Araçlara da GPS takıldı bundan sonra adım adım takip edeceğiz. Bundan sonra belediye olarak biz elimizi çekiyoruz. Bundan sonra başkanım diye gelme devri bitti. Artık çalışıp çalışmayana Saray Limited Yalova Şube Müdürü Osman Kopuz karar verir. Halkın temizliği her şeyin önünde geliyor. Daha önce haftada bir gün traktörler ot toplama hizmeti varmış. Bunu haftada 3 güne çıkardık” diye konuştu.

“Aşağı Gacık’tan Sultaniye İçine Kadar Asfaltlama Yapılıyor”

Fen İşleri Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Silpagar, en büyük sorun olarak görünen kanalizasyon problemini ortadan kaldıracaklarını ve Aşağı Gacık’tan Sultaniye içine kadar asfaltlama yapacaklarını anlattı. Belediye Fen İşleri Müdürü Erdinç Yıldız da detaylı bilgi aktararak, mahallenin kanalizasyon altyapısı ile ilgili ihaleyi başlatacaklarını ifade ederek, “İhale süreci zaman alacağından acil olarak kanalizasyon malzemesi ve parke aldık. Burada yol açım ihalesine parke onarım ihalesine çıkılacak. Ayrıca parkların aydınlatmasını yapacağız. Kaldırım çalışmaları gibi rutin işlerimize devam edeceğiz” dedi.

“Sultaniye’nin Ana Su Hattı Yenilendi”

Başkan Silpagar, Sultaniye Mahallesi’nin ana su hattının da yenilendiğini aktardı. Konuyla ilgili detayları dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Akgün, “Sultaniye’de Gacık yolu üzerinde depodan inen bir su hattımız vardı, şebekedeki sıkıntılardan dolayı 106 metre yükseklikten iniyor. Bundan dolayı şebeke yetersizliğinden dolayı sürekli patlamalar oluyordu. Orada dereden çelik hatlı bir geçiş yaptık. 10-15 gün içinde bitecek” dedi.  Başkan Silpagar da, “Sultaniye’nin bu yaz su problemi yaşamaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Artık tazyikte tutacağı için Sultaniye’nin yukarı taraflarında su problemi kalmıyor. Yani Sultaniye’nin yüzde 70 sorunu çözümleniyor. Biz burayı güzelleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Sizden tek isteğim, bize destek verin, Allah hizmet aşkını eksik etmesin” diye konuştu.

Su Projesi İhalesi Tamamlandı

Başkan Silpagar, su projesinin ihalesinin tamamlandığını ve projede 780 tane vana, itfaiye için yağmur suyu hidrantları olduğunu belirterek,  “Biz altı mahalleye böldük, birbirinden bağımsız. Buradan vana kesildiği zaman sadece Sultaniye kesilecek, hatta bir vana daha kesildiği zaman sadece sokak veya sadece hidranta verilebilecek. Bu Çiftlikköy’ün tamamında yaklaşık 30 milyon liraya mal oluyor. Sahil Mahallesi’nde su hattı falan kalmamış zaten. Her ay 130 bin lira Yeşil Körfez Su Birliği’ne su parası ödüyoruz, bunun 40-50 bin lira kayıp kaçağa gidiyor. Şimdi Sultaniye’ye yapılan 600 metrelik su hattı bile bize ayda 5-10 bin lira tarafından tasarruf sağlayacak. Sultaniye’nin ana hattı bu” dedi.

Otomatik Sinyalizasyonla Suda Büyük Tasarruf

Silpagar,  “Bir de 4 su deposuna otomatik su sinyalizasyon sistemi kurduk. Şimdi telefona mesaj olarak verileri geliyor. Her motora bir enerji tasarruf cihazı koyduk. Çiftlikköy Belediyesi olarak bir dernek kuruyoruz. Çünkü belediye olarak siz yardım alamıyorsunuz. Siz bu dernekle Türkiye’nin her yerinden yardım alabileceksiniz. Ve bu dernek vakıflaşacak. Ve o derneğe giyim, gıda, gibi yardımlar halkımıza dönecek. Bunu da dernek aracılığı ile yapacağız. Bunun da müjdesini verelim halkımıza. Belediyemizin Zirvekent adında şirketi kuruldu. Bütün ihaleleri aldık, kendimiz gireceğiz. Ve bunlar da hayra senet olarak halka dönecek.”

“Dere Islahıyla İlgili Maliyet Raporunu Bekliyoruz”

Başkan Silpagar, “Sultaniye’de 5 yıl içinde düşündüğümüz şeyler kanalizasyon, su, yağmur suyu kanalı,  dere ıslahı ve tapular. Bizim amacımız, bu 5 yılda buranın temel sorunlarını çözmek, çözebildiğimiz kadar.  Biz kendi belediyemizin garajında çöp konteynırlarının yer altına alınması işini de çözdük. Kendimiz üretiyoruz çöp konteynırlarını, kendimiz yeraltına alıyoruz. Ve bunu bu bölgede yapan ikinci bir belediye yok. Ayrıca şu ana kadar 30 civarında yol açmışız. Şimdi biz yolu açıyoruz, iyice çöksün diye 4 ya da 5 ay bekletiyoruz. Ondan sonra yol aşamasına geçiyoruz” dedi.

“Sultaniye Yeni Siteler İçin Pilot Bölgemiz”

Başkan Silpagar, “Sultaniye ile ilgili burada inşallah 4 kata çıkartacağız. Burada 300 m2 400 m2 içine yükselen evler değil de burada 4 dönüm 5 dönüm yükselen siteler haline getirmeye çalışacağız. Çünkü siteler geldiği zaman otoparkı ile geliyor, yeşil alanı ile geliyor, orada bir yönetim oluyor sorun çözülüyor. Şimdi Başkent 1 sitesine bakın tertemiz. Aralarında 10’ar lira verseler çok para yapılıyor. Çöpleri rahat toplanıyor, suyu rahat toplanıyor, ısınması rahat oluyor, park rahat oluyor, hırsızlar için güvenlik önlemi alınıyor. Sultaniye için böyle bir şey düşünüyoruz.  Bir pilot bölge olarak özellikle Sultaniye’yi. Onu başarabilirsek inşallah Sultaniye Çiftlikköy’ün merkezi olur. Çünkü Gacık’da bize katıldıktan sonra tam ortada Sultaniye kalıyor. Yani bu tarafın merkezi Sultaniye olmuş oluyor. Ona da hazırlıklı olmaya çalışacağız. İnşallah elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.  Daha sonra Meclis Üyesi Sedat Bahadır ve Sultaniye Muhtarı Enver Alanbay tarafından Başkan Silpagar’a çalışmalarından ve başarılı projelerinden ötürü plaket verildi. Meclis Üyesi Bahadır ve Muhtar Alanbay daha sonra Belediye Başkan Yardımcıları Yavuz Akgün ve Abdurrahim Solmaz’a da başarılı çalışmalarından dolayı birer çiçek takdim etti.

 

Editör: TE Bilişim