Yalovalı esnaf Osman Engin karpuzlarını dolapta soğutarak satmaya başlayınca işlerinde patlama yaşadı. Vatandaşlar soğuk karpuz almak için bir çok mahalleden bile gelmeye başladı.
Yalovalı esnaf Osman Engin bir müşterisinin, "Keşke bu karpuzları soğutup da satsanız" sözü üzerine karpuzlarının bir bölümünü işletmesindeki soğutucuya koyup gelen müşterilere seçenek olarak Soğuk Karpuz da sunmaya başladı. Bu uygulama o kadar çok tuttu ki esnafın işleri kelimenin tam anlamıyla patladı. Soğuk karpuzun ünü yayılınca başka mahallelerden bile soğuk karpuz almaya gelenler olduğunu dile getiren Engin, "Daha önceleri günde 20 karpuz satıyordum. Ama karpuzları dolaba koyup soğuk satmaya başladığımda işlerimde inanılmaz bir artış yaşadım. İşler 2 katta 3 katı arttı. Başka mahallelerden bile soğuk karpuz almaya geliyorlar. Vatandaşlar evlerine götürüp karpuzu soğutma zahmetine katlanmadan direkt yiyebiliyor. Bu da onlar açısından büyük bir kolaylık sağlıyor" dedi.
Soğuk karpuz almaya gelen Mehmet Sert isimli müşteri ise, "Eskiden karpuzu alır gidip soğutucuya koyar saatlerce soğumasını beklerdik. Şimdi eve gitmeden önce buraya geliyor, karpuzumu seçiyor ve soğutucuya koydurtuyorum. Akşam eve giderken de karpuzumu alıyor evde hemen soğuk soğuk yiyebiliyorum. Bizim için büyük kolaylık oldu" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim