SUGEM üyesi ve Bilim Sanat Gençlik Araştırmaları Derneği Başkanı Mustafa Bolak, Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet bölümü öğrencileri Kübra Örten, Hanım Nur Doğan ve Milli Türk Talebe Birliği Temsilcisi Ali Koca ile birlikte, İzmit Belediyesi'nin Avrupa Birliği Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile, ortaklaşa yürüttüğü Kızılcahamam’da düzenlenen ve 3 gün süren "AB Sürecinde Yerel Gençlik Politikaları Zirvesi’ne Yalova’yı temsilen katılım gösterdi.

81 ilden 250 Genç Katıldı

Zirveye AB Bakanı Egemen Bağış, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Ulusal Ajans Başkanı ve ülkenin 81 ilinden gelen gençlik liderin 250 genç katıldı. İzmit Belediyesi Gençlik Meclisi koordinatörlüğünde gerçekleşen zirve de gençlerin yerel yönetime katılımı ve AB sürecinde gerçekleşen gençlik politikaları tartışıldı. Zirvenin açılışında konuşan İzmit Belediyesi Gençlik Meclisi Üyesi ve Proje Koordinatörü olan Mehmet Beyhan gençlerin bu tür platformlarda daha sık biraraya gelmesi gerektiğini ifade ederken " başta Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan olmak üzere bizi destekleyen tüm büyüklerimize teşekkür ederiz.

Bizler görüşümüz, dilimiz, dinimiz ne olursa olsun birarada olmayı başaran ve ülkesini seven gençleriz. Bu ülke için çalışmaya devam edeceğiz. Ben burada 81 ilden gelen arkadaşlarımın proje çalışmasında bizlere destek oldukları için hepsine teşekkür ederim" dedi.

 

 

 

Egemen BAĞIŞ: "Ülkeyi Gençler Yönetecek

 

Ülkemizin bir hedefi var ve buna sizlerle ulaşacağız diyen AB Bakanı Egemen Bağış "Ağrı, Muş, Van, Gaziantep, İstanbul, Ankara’dan ve yurdumuzun dört bir yanından gelen gençlerle birarada olmak beni çok mutlu ediyor. Bu ülkeyi Ankara'daki 25 bakan değil bu ülkenin gençleri yönetecek. Sizler birbirinden farklı ama ortak paydada buluşan Türkiye sevdalısı gençlersiniz. Bizler bu ülkede darbelerle yetiştik. Sizler daha demokratik bir ortamda yetişiyorsunuz. Gençler, bu ülkede düşünmeli üretmeli ve siyaset yapmalısınız. Gençler siyasetin en önemli öğesi olmalı. Ben 42 yaşında genç bir bakanım. Demek ki sizlerde bunu başarabilirsiniz. Başbakanımız başta olmak üzere hepimiz sizin arkanızdayız.

 

SUGEM'den Egemen BAĞIŞ'a Eser-i Cedide ve "Kuruluş" kitabı

 

Mustafa Bolak SUGEM adına zirveye katılan ve Yalova stantını ziyaret eden AB Bakanı Egemen Bağış'a Osman Gürsesli'ye ait Osmanlı armalı Eser-i Cedide tablosu Vegabet ve Prof. Dr. Halil İnalcık, Yakup Koçal ve Hasan Soygüzel tarafından hazırlanan "Kuruluş Osmanlı Tarihini Yeniden Yazmak" isimli kitabı hediye etti.

 

2005 yılından bu yana gençlerin spor dışındaki alanlarda da söz sahibi olmaya başladığını belirten Bolak, “AB Bakanı Egemen Bağış’ın katılımıyla toplantı daha da verimli geçti. Gençlerin kendi girişimleriyle hazırlanmış bir proje olduğundan, gençliğin sıkıntılarını ve önerilerini kendileri belirleyip sundukları için toplantı daha fazla önem taşıyor. Gençler sadece sorunları tartışan bireyler değil, çözüm de üreten bireylerlerdir. Hazırladıkları politika belgeleri ortaya koyuyorlar. Bakanlıklarımızın da dikkate alacağı bu belgeler ile gençlik için bir adım daha atılmış olacak” dedi.

 

Bolak, "Gençlik Politika Belgesi Hazırlandı"

 

Toplantı kapsamında bölgelerde yapılan çalışmalar da sunumlar eşliğinde anlatıldı. Proje süresinde Sugem Üyesi Blim Sanat ve Gençlik Araştırmaları Derneği Başkanı Mustafa Bolak Marmara Bölgesi’nde yapılan çalışmaları şu şekilde aktardı. Bölgedeki tüm şehirlerin stantlarının tek tek dolaşıldığını, yerel toplantıların düzenlendiğini söyleyen Bolak, politika oluşturma sürecinde yerelden ulusala bir yol belirlediklerini belirterek, “Şehirlerde yapılan toplantılar sonucunda çıkan verileri Mart ayı içerisinde Bursa’da düzenlediğimiz bölge toplantısında irdeledik. Böylece bölgesel gençlik politika belgesi hazırladık. Yaptığımız bu çalışma Ulusal Gençlik Politika Belgesi’ne de katkı sağlayacaktır.” Dedi.

 

Programın ikinci Günü; TBMM’nin en genç milletvekili olan Bilal Macit gençler ile bir araya geldi. Gençlerin her zaman siyasetin içinde olması gerektiğini belirten Macit Ülkenin en genç milletvekili olduğunu ve bu olayın gelecek dönemlere ışık tutacağını bir dahaki döneme daha fazla genç vekilin mecliste olması için çalışacağını belirtti

 

İkinci gün ayrıca proje kapsamında olan Dünya gençliği ile ortak çalışmalar, uluslararası arenada gençliğin rekabet gücü, Yurtdışı staj ve kampları, Gönüllülük ve sosyal medya gibi konularda atölye çalışmaları yapılarak genç liderler ile projenin detayları konuşuldu. Son gün hazırlanan projenin sonuç bildirgesinin yakın zamanda bakanlıklar, siyasi partiler ve ilgili STK’lara ulaştıralacağı iletildi.

Editör: TE Bilişim