İsa Başaran, Ahmet Taşçı, Eyüp Kartal ve kendilerine Şen Ortaklar ismini veren İsmail Başaran İle İbrahim Taşçı'nın katılımıyla 4 üreticinin girdiği yarışmada, Rıdvan Öztoprak, Ferhat Harmancı Ve Zeki Yalçın da Jüri Üyesi olarak görev yaptı.

Jüri Üyeleri, sezon boyunca karpuz bahçelerinde yaptıkları tespitlerle görevlerini tarafsızlık içinde ve ciddiyetle yerine getirdiler. Final akşamı Sugörenlilerin uğrak mekanı Taşçı Kıraathanesi erken saatlerden itibaren Festival havasına bürünmüştü. Üretilen karpuzlar, sıra ile Jüri Üyelerinin kontrolündÜ, Apaydın Şarküterinin baskülüne kondu.

Şen Ortakların ürettiği ve 3 kişi tarafından ancak taşınabilen “Tosuncuk” ismini verdikleri 14,5 kg gelen karpuz birinciliği kazandı. Eyüp Kartal’ın ürettiği ve 9.5 kg gelen karpuz ikinci oldu. Şen Ortaklardan İsmail Başaran, üretimdeki tecrübesi nedeniyle köy içi ve köy dışından çok sayıda tebrik aldı. Şen Ortaklardan İbrahim Taşçı gösterdiği başarı nedeniyle seyirciler tarafından omuzlara alınarak tebrik edilmek istendiyse de başarı sağlanamadı. Dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinden sonra “Tosuncuk” adlı karpuz parçalanarak seyircilere ikram edildi.

Eyüp Kartal üretimdeki ilk yılı olmasına rağmen ürettiği karpuzuyla başarılı bulundu. Karpuzları fareler tarafından zarar gören İsa Başaran ve Ahmet Taşçı ise fare mağduru oldular.  Program sonunda festivale katılan üretici ve seyirciler; yarışmanın 4 ay boyunca tarımsal faaliyetlere bir heyecan getirdiğini ifade ederken Sugören Köyünde de 15 kg’lık karpuz yetişebildiği ve bu işin ticari olarak yapılabileceğinin ortaya çıktığını söylediler. Doğal olarak üretilen ürünlerin lezzetinin çok farklı olduğu vurgulanırken Sugören köyünde yaşamanın büyük bir ayrıcalık olduğu ortak kanaatiyle, yeni sezonu sabırsızlıkla bekleyeceklerini ifade ettiler.

 

        

Editör: TE Bilişim