Bir dönem Arap turistlerin Bursa ve İstanbul’u tercih etmesi karşısında düşüş yaşanan Termal Kaplıcaları'nda yapılan lüks oteller ile Termal, yeniden  Arap turistlerin gözdesi oldu.

4 mevsim turizm imkânı olan kaplıcalar, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Yapılan  sonda çalışmaları olumlu neticeler elde eden Termal Belediyesi otellere kaplıca suyunu servis etmesi ile yatırımcıların yüzü güldü.  Ortadoğu’da yaşanan kriz ve vizelerin kalkması ile de hızlanan Arap turizmi bahar sevincini Termal’e erken getirdi. Thermalium Wellness Park Otel yönetim kurulu üyesi Hale Coşkuner doluluk oranlarının geçen seneye göre yüzde kırk arttığını ve bu artışın en büyük etkeninin ülkemizin güvenli ve kaliteli hizmet olduğunu söyledi. 

Hale Coşkuner “Bu sene Ortadoğu pazarında biraz daha canlanma var geçen seneye göre. Ortadoğu’daki karışıklıklar, vizelerin serbest bırakılması ülkemizin daha güvenli hale gelmesi burayı daha popüler hale getirdi. Geçen seneye göre rezervasyonlarımızda bir miktar daha artış var Temmuz ayında en yüksek seviyelere ulaşacağız. Suudi Arabistan’dan Liderbahis gelen misafirlerimiz çok fazla, bunun yanı sıra Termal’i tercih eden ülkeler Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye Ürdün ki bu ülkelerin vizelerinin kalkması da bir hayli talebi arttırdı. Bu nedenle önümüzdeki günlerde doluluk oranlarımız daha da artacak. Termal, Marmara Bölgesi’nin turizm de can damarı.” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim