Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen Termal Kaplıca Tesisleri Ramazan Bayramı'na yetiştirilecek. Açık havuz 25 mayıstan itibaren tamamlanarak hizmete girecek.
Termal Kaplıca İşletme Müdürü Ömer Şahan Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen Termal Kaplıca Tesislerinde yapılan 2 milyon 300 bin TL'lik restorasyon çalışmalarının geldiği aşama hakkında bilgiler verdi. Kaplıca tesislerinin Ramazan Bayramı'na kadar tamamlanacağını belirten Şahan, "Açık Havuzda sözleşmemiz 23 Nisan'da bitecekti ancak projeden kaynaklı çok ciddi problemler oluştuğu için projeyi durdurduk. 2 aydan beri çalışma yapmayıp ideal çözüme getirdik. Yüklenici firma Anıtlar Kurulu ve biz hep birlikte çalışmaya başladık. Projede ciddi değişikliklere de gidildi. Sıcak suyu 66 derece olarak direk olarak havuza veriyorduk. Bizim bunu 33-38 dereceye düşürmemiz gerekiyordu. Yazın 22 dereceye kadar düşürmemiz gerekiyordu.  O sebepten proje eksikliği vardı. Bunu yaptık. Arıtma sistemi ve vakum sistemiyle ilgili de takviyeler yaptık. Arıtma kapasitesi yetersiz geliyordu. Onları da arttırdık. Havuz arıtmasını da klorla yapıyorduk. Bunu da ozonla arıtmaya döndürdük ki bu tip bir arıtma çok daha sağlıklı.Ayrıca havuzun yan taraflarında ki mermer bölümlerde ısıtma yapmaya başladık.  Havuz tadilatı 25 Mayıs gibi tamamlanacak. Ve havuz hizmete açılacak" dedi.
Sultan Banyo Haziran başında açılacak
Termal Kaplıca Tesislerinde yer alan Sultan Banyo içerisinde 2 ayrı ultra lüks aile banyosu daha oluşturacaklarını dile getiren Şahan, "Sultan Banyo ise Haziranın 24'üne kadar tamamlanacaktı. Ancak burası da Haziran başına kadar tamamlanacak. Bu banyoda da kendi içerisinde göbek taşı bulunan ultra lüks 2 adet aile hamamı oluşturacağız.  Burada ki çalışmamızda hızla devam ediyor.
Otelin altında bulunan banyolarında tadilatı vardır. Bu banyolarda seramikti. Bunların da tamamını mermere dönüştürdük. Haziran sonunda bu banyo da hizmete girecek. Yani Ramazan Bayramına tüm bu çalışmalar tamamlanmış olarak gireceğiz" diye konuştu.
Apart sayısı 12'ye çıktı
Termal'de ki aparatların sayısını da 8'den 12'ye çıkardıklarını belirten Termal Kaplıca İşletme Müdürü Ömer Şahan, "2 milyon 300 bin TL'lik bir proje bu. Şu ana kadar belirli dönemlerde 4 milyon 500 bin TL'lik bakım ve onarım çalışması yaptık.  Tesis içerisinde 12 adet apart daire yer alıyor. Bu apartlar ultra lüks şekilde tasarlandılar. 8 tanesi 3+1 oda, 4 tanesi 2.5+1 odadan oluşuyor. hepsini sıfırdan yaptık. Her şeyi ile elden geçirdik.  Küçük olanlarda 5 büyük olanlarda 6 adet yatak var. Aparatlarda ayrıca termal su da var. Apartta kalan oteldeki yemeklerden, tesislerden ve tüm imkanlardan da faydalanabiliyor" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim