Altınova İlçesinde faaliyet gösteren tersanelerin hava, su ve toprak üzerinde olumsuz etkilerini azaltmak için Yalova Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğünün geçen yıl başlatmış olduğu çalışmalar devam ediyor.
Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya yaptığı açıklamada yürütülecek olan çalışmaların bölgede kümülatif (bütünsel) ve uzun süreli etkilerinin belirlenmesi amacıyla başlatılan çalışmanın ARGE:15 proje ile devam ettiğini söyledi. Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya  "İl Müdürlüğümüz, Altınova Tersaneler Birliği Başkanlığı ve bölgedeki diğer tersanelerin katılımı ile ARGE: 15 Tersaneler Bölgesi Faaliyetlerinin Çevresel Etkilerinin İncelenmesi Ve Modellenmesi Projesine geçen yıl başlamıştı. Projede Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman H. Tecer başkanlığında konularında uzman 4 farklı üniversitede görev yapmakta olan 6 kişilik akademisyen kadro ile bölgede çalışılıyor. İlk olarak hava kalitesi ölçümleri için sahaya ölçüm cihazları yerleştirildi. Akademisyen kadro tarafından hazırlanan program çerçevesinde çalışmalar 1.5 yıl devam edecektir." dedi
Altınova Tersaneler Bölgesinde faaliyette bulunan tüm tersaneler ile birlikte yürütülen çalışma ile mevcut ve ileride oluşabilecek risk faktörleri belirlenerek, önleyici ve koruyucu tedbirler ortaya konulacağını belirten Ulukaya “ Proje kapsamında İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ziyaret edilmiş ve İstanbul Tuzla da bulunan tersaneler için yaptırılan benzer bir çalışma incelenmiş ve görüş alışverişinde bulunulmuştur” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim