Ramazan Bayramı'nın başlamasına sayılı günler kala karayolları ve deniz hatlarında şimdiden yoğun önlemler alınmaya başlandı. Topçular-Eskihisar hattında ise gemi sayısı 17'ye yükseltildi. 
Bayram tatilini hafta sonu ile birleştirerek bu süreyi İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin cuma gününden yola çıkmaları beklendiğinden yollarda tüm bakım ve onarım çalışmaları durduruldu, deniz taşımacılığında da feribot, deniz otobüsü ve vapur takviyeleri yapıldı.
Kısa da olsa bayram tatillerini sahil bölgelerinde geçirmek isteyenlerin kullandığı Eskihisar-Topçular hattında da tedbirler alındı. Bu arada Cuma günü için başta İDO olmak üzere diğer deniz taşımacılığı şirketleri de birçok hatta deniz otobüsü, vapur ve feribot takviyesi yaptı.
İDO'nun en hareketli iskeleleri olan Gebze-Eskihisar ile Eskihisar-Topçular arasında normal günlerde ortalama 10 feribot çalışırken, bugün den itibarın sayı 14'e çıkarıldı. Cuma günü ise 3 yeni takviye ile bu hatta 17 feribotun karşılıklı ve bekleme yapmaksızın doldur-boşalt sistemi ile araç taşıyacağı belirtildi. İDO' nun bunun yanı sıra diğer şehirler ararı hatlara yeni takviye planlamaları yaptığı öğrenildi.
Editör: TE Bilişim