İl Genel Meclisi’nde konuyu gündeme getiren Doğan, Taşköprü Tophane mevkiindeki Hazine arazisi ve Sultaniye’deki 200 dönümlük arazinin, işbirliği-kümelenme modeli adı altında, aynı kişilerin öncülüğünde tıpkı Handere’deki gibi ‘ucuza kapatılma’ gayretinin söz konusu olduğunu söyledi.

 

Yine aynı senaryo

 

Handere’deki 220 dönümlük Hazine arazisinin değerinden 240 kat ucuza  ve m2’si 1,25 TL’ye satıldığını hatırlatan Doğan, şimdi aynı senaryonun Tophane ve Sultaniye’deki Hazine arazileri için uygulanmak istendiğini kaydetti. Doğan, “Boşta en az 3000 dönüm civarında sanayi imarlı yer var. Öyle hazine yerine göz dikmesinler. Değerine satın alsınlar yatırımcılarımızı sonuna kadar destekleyelim” diye konuştu. 2006’da Handere’deki hazine arazilerinin m2’si 1,25 TL’ye satılmasına dönemin Yalova Milletvekilleri Şükrü Önder ve Muharrem İnce sert tepki göstermişti.

 

“Bedavacılar yine yeni hazine yeri peşindeler”

 

Doğan, “Yalovamızda bazı şahıslar, 220 dönüm civarında Handere Hazine yerini 240 kat ucuza götürerek anında 240 kat zenginleşen ve tadı damağında kalan bazı kişilerin öncülüğünde  İşbirliği- Güç birliği- Kümeleşme modeli adı altında  gözlerini Taşköprü’deki Topyeri dedikleri  360 dönüm alan ile Sultaniye’de Hapishane kurulmasını Mahkeme kararın ile iptal ettirttiğimiz 200 dönüm yere diktiler. Bu şahıslar Siyasi kimliği olan kişileri de aralarına alarak siyasi partileri sessizleştirme gayretindeler. Halkımızın depreme olan hassasiyetinin demagojisini yaparak, Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında depreme dayanaklı çok katlı çelik konutları üretmeyi amaçlıyoruz diyerek, kompozit, OSB gibi süslü laflarla ve düzenledikleri sempozyumlarda  Milletvekilleri, siyasileri ve hatırlı kişileri konuşturarak  itibar sağlama ve  yine bedavaya yeni hazine yeri götürme peşindeler. Handere Hazine yerinde olduğu gibi 240 kat zenginleşme peşindeler” dedi.

 

“3000 dönüm sanayi alanı varken hazine arazilerine göz dikmeyin”

 

Doğan, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Yalova’ya kurumsallaşmış hazine yerinde bedava alma gözü olmayan, çevreye duyarlı, katma değeri ve istihdam gücü yüksek ekonomik sorunu olmayan ciddi yatırımcılar istiyoruz. Bu amaçla 1996 yılında OSB kurulması için bakanlığa ilk müracaatı yaptım. Bu tür yatırımcıları Yalova’ya çekmek için YTSO ile birlikte TUSİAD’la görüşelim. Sanayi imarı yaptığımız yerler mükemmel. Uluslar arası Deniz, kara ve hava ulaşımı var.  Yalova İl Genel ve Belediye Meclis sanayi yatırımı için 1/25000 ölçekli imar planlarında yeterince sanayi alanı gösterdi. Boşta en az 3000 dönüm civarında sanayi imarlı yer var. Öyle hazine yerine göz dikmesinler. Değerine satın alsınlar yatırımcılarımızı sonuna kadar destekleyelim.

 

“Handere hazine yerinde tüyü bitmemiş yetim hakkı var”

 

Handere Hazine yerinde tüyü bitmemiş yetim hakkı var. Alanların vicdanları rahat mı? 1500 kişi çalıştıracaklardı. Hani nerede? Bir çoğu verdiği taahhüdü tutmadı. İpek Kağıt gibi ciddi bir kurum  yeri değerine alıp yatırım yapacaktı. Engellediler. Manisa’ya gitti. Yalova kaybetti. Avukatlarıma söyledim Handere Hazine yerine tapu iptal davası açmak için araştırıyorlar. Ayrıca aynı yerde 2B ile ilgili 750 dönüm civarında yer var. İl Genel Meclisi olarak araştıralım, takip edelim. Gerekirse dava açalım.

 

“Handere’de m2 si 125 kuruş diyen taşköprü belediyesi bu işin neresinde?”

 

Bu tür yerlerin satışından belediyeler %10’u konut fonu olmak üzere  %40 pay almaktadır. Buna rağmen Taşköprü Belediyesi çevresindeki arazilerin m2 130 TL iken Handere’de m2 125 kuruş diyerek bütçesine 100 kattan fazla eksik para girmesine razı olmuştur. Konu ile ilgili önergeleri gündeme almamıştır. Bilmek isterim bu belediye bu işin neresinde.

 

“Bu hazine yerleri belediyelere satılsın”

 

4706 sayılı hazine yerlerinin satışına dair kanunun 3. maddesi, ‘harca esas metre kare birim değeri üzerinden ilgili belediyelere ve Arsa Ofisi Genel Müdürlüğüne de devredilebilir’ demektedir. Bu tür hazine yerleri kişilere peşkeş çekileceğine harca esas metre kare birim değeri üzerinden Belediyelere satılsın. Kanun buna müsait. Meclisimiz bu konunun da takipçisi olmalı.”

 

 

                                                                                              

Editör: TE Bilişim