Büyük Balkan Buluşması kapsamında düzenlenen gecede Tufag Yönetim Kurulu Başkanı Tanju Üstün, “Tufag Yalova’nın gururu ve önemli bir değeridir. Bu yılda sonuncusu düzenlenen Türkiye Halk Dansları Yarışması’nda da ekibimiz üçüncü olarak Yalova’ya büyük bir gururla dönmüştür.” diyerek Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’a kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi verdi.

Yağmur yağma ihtimaline karşı kısa bir konuşma yapan Koçal, “Yağmur yağma ihtimaline rağmen Barış Manço Amfi Tiyatro’yu dolduran Yalovalı ve misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bir hususa değinmek istiyorum. Tanju Bey biraz önce Tufag bu yıl düzenlenen yarışmada üçüncü oldu dedi fakat bu yarışma normal bir yarışma değildir. Bu yıl düzenlenen Türkiye Halk Dansları Yarışması, son 20 yılda birincilik ödülü almış olan grupların katıldığı bir yarışmadır ve Tufag bu yarışmada üç birincilik ödülüne sahiptir, bu kapsamda aldığımız bu ödül Türkiye genelinde sadece birincilerle yapılan bir yarışma olması nedeniyle ayrı bir önem taşımaktadır. Tufag ailesini tekrar kutluyorum.” dedi.

Tufaglı dansçılar Muğla, Kırklareli, Fethiye, Roman, Trabzon, Serenler halk danslarıyla izleyenleri büyülerken Semazen gösterisi geceye farklı bir doku kattı. Tufag Özel Gecesi’nde danslar kadar, dans aralarında sergilenen diğer gösterilerde büyük beğeni topladı. Sergilenen Otantik Kıyafet Yarışması’nda seyirciler birbirinden farklı kültürlere sahip insanların bir araya geldiğinde ne kadar güzel bir görüntü oluşturduğu yorumunda hem fikir oldu. Birbirinden renkli ve ilgi çekici kıyafetlerin sergilendiği kıyafet yarışmasında seyirciler hayranlıklarını gizleyemediler.

Tufag Özel Gecesi’nde festival kapsamında düzenlenen Balkan Ülkeleri ve Kardeş Şehirler Fotoğraf Yarışması’nda ödül ve mansiyon alan fotoğrafçılara da plaketleri ve para ödülleri de taktim edildi. Yarışmada birinci olan Yasemin Us ve ikinci Halil Süder’e ödülünü Vali Yardımcısı Ergün Güngör verirken, üçüncü olan yarışmacıya ödülünü Belediye Başkanı Yakup Koçal verdi. Yarışmaya katılan Paschali Theano, Mirsad Murjanovic, Samir Delic, Mikro Adzaip ve Vlademir Medov’a mansiyon ödülü verildi. 

Editör: TE Bilişim