Yalova’da Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile gerçekleştirilen birçok restorasyon projesinin tamamlandığını ve bir kısmının da devam ettiğini belirten Ulusoy, Yalova’da 2013 yılında 535 bin konaklama yapıldığını söyledi.

Ulusoy, “Yürüyen Köşk restorasyonu tamamlandı ve 27 bin kişi burasını ziyaret etti. Tescilli tarihi binalarımızdan birisi olan Rüstempaşa Camii restorasyonu tamamlandı. Taşköprü’de tarihi köprü, Gacık Hamamı, Güneyköy’deki tarihi çeşmenin restorasyonları tamamlandı. Tigem’deki Atatürk Köşkü ise mayıs ayında hizmete girecek” diye konuştu.

Turizm Haftası kutlama programı Uygulama Oteli’nde renkli görüntülerle gerçekleştirildi. Programın açılışında Kafkas Halk Danslarının renkli görüntülerinin yanı sıra, Yalova’ya özgü kültürel ve sanatsal değerlerin yer aldığı ürünler de Uygulama Oteli girişinde sergilendi. Çiçek sabunlar, Çınarcık işe el işi örtüler yanı sıra çeşitli yemeklerin sergilendiği stantları gezen Yalova Valisi Esengül Civelek, yapılan çalışmaları beğeni ile gezdi.

Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen Turizm Haftası kutlama programının açılış konuşmasını yapan Şaban Temuge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Gülseren Gültekin, 2011 yılından bu yana faaliyet gösteren okulun konaklama ve yiyecek içecek hizmetleri alanında eğitim verdiğini söyledi. Okul Müdürü Gültekin, okulun Antalya’da gerçekleştirilen Altın Kep Yemek Yarışmasında üç yıl üst üste birincilik alarak Yalova’yı gururlandırdığını da sözlerine ekledi.

Turizm Haftası kutlama programında hafta dolayısı ile düzenlenen ’Yalovam’  konulu şiir, Genç Evliya Çelebiler fotoğraf destekli gezi yazısı ve yemek yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler ve teşekkür belgeleri verildi.

Editör: TE Bilişim