Köy, belde, ilçe ziyaretlerinde vatandaş buluşmalarını ara vermeden sürdüren, iftar öncesi ve iftar sonrası esnaf ziyaretlerine devam eden Milletvekili Coşkun, vatandaşın yoğun ilgisi ile karşılanıyor.

Hafta sonunu dolu dolu geçiren Yalova Milletvekili Temel Coşkun, AKP Yalova il kadınlar kurulu toplantısında kadın kolları yöneticileriyle bir araya geldi. Esenköy’de verilen iftarda Armutlu İlçe Teşkilatı ile bir araya gelen Milletvekili Coşkun, Şenköy ve Kocadere belde ziyareti ile köy ve belde halklarıyla buluştu. Şenköy ve Kocadere ziyaretlerinde köy sorunlarını dinledi, muhtarlar ve kanaat önderleri buluşup sorunlarını dinledi.

KOCADERE VE ŞENKÖY’Ü ZİYARET ETTİ, YÖRE HALKINA MÜJDE VERDİ

Gece yarısı ziyaretinde Şenköy’ün ve Kocadere beldesinin AKP belde ve köy başkanı, belediye meclis üyeleri, muhtar ve vatandaşları ile sohbet eden yörenin sorunları ile ilgilenen Yalova Milletvekili Temel Coşkun, İl Genel Meclis başkanı ve Tarım, Gıda ve Hayvancılık il müdürünü arayıp Şenköy’ün ve Kocadere’nin taleplerinin karşılanması için gerekli girişimlerde bulundu. ‘Hizmet etmenin yeri, saati ve günü olmaz’ diyen Milletvekili Coşkun, Şenköy ve Kocadere beldesinin önemli bir ihtiyacı olan kumsal ve altyapı düzenlemesi için gerekli olan ekskavatör  gönderilmesi için İl Genel Meclis başkanı Ali Rıza Alkış’ı aradı. Aynı zamanda Kocadere, Şenköy ve Teşvikiye bölgesi kivi üretimi için önemli bir girişim olan ‘Kocadere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kivi üretimi geliştirme projesi’ için Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürü Selim Karahan’ı arayıp, gelişmeleri Kocadereliler ve Şenköylülerle paylaştı.

Gecenin geç saatlerinde de olsa kamu kurumları sorumluları ile görüşüp, sorunların giderilmesi ve çözümü için girişimde bulunan Yalova Milletvekili Temel Coşkun, vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. İl Özel İdaresi tarafından gönderilecek eksvatör ile yapılacak olan kumsal düzenleme çalışması için Kocadere ve Şenköy halkı Milletekiline teşekkürlerini ilettiler. Yalova’nın her bir karış toprağının ve konumunun eşsiz güzelliklere sahip olduğunu dile getiren AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Kocadere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklar mülkiyetinde 26 kooperatif ortağı çiftçiye üçer dekar kivi plantasyonu (bahçesi) kurulması hedeflenmektedir. Fidan askı ve terbiye sistemlerinin de dahil olduğu ciddi bir entegre çalışma ile Kocadere, Şenköy, Teşvikiye ve bu bölge Altınva’dan sonra önemli bir kivi üretim merkezine dönüşecektir. Hem havza kapasitesi hem de iklim koşuları olarak uygun olduğu için özellikle Kocadere Beldesi ve çevresi tespit edilmiştir. Kocadere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kivi üretimi geliştirme projesi bizim de girişimlerimizle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunulmuş olup, uygulanabilir ve uygun görülmüştür. Bakanlıkça, ön yeterlilik değerlendirilmesinde olumlu görüş bildirilmiştir. 2013 yatırım programına teklif edilerek ön yeterliliği almış projeler içerisinde değerlendirilip, uygulamaya geçilecektir. Yatırım programına alındıktan sonra bahçeler kooperatif üyelerimize teslim edilecektir. Böylece Yalova’mızın doğu bölgesindeki Altınova’nın yanı sıra batı bölgesinde olan Kocadere Beldesi ve çevresinde de kivi üretimi yaygınlaştırılacaktır. Bu müjdeyi, Ramazan ayında yöre halkı ve kamuoyu ile paylaşmaktan gurur duyarım” dedi.  

 

Editör: TE Bilişim