300 bisikletçi 80 km pedal çevirdi

Festivalin ilk gününde konaklayacakları TİGEM kampına yerleşen pedallar, ikinci günün sabahı Kent Meydanı’nda Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın açılış konuşmasının ardından büyük tura başladı. Bisikletçiler, Safran-Hacımehmet rotası üzerinden Kurtköy Kapılı Çınar’a pedal çevirerek, mesire alanının doğal güzelliklerini yerinde gördü. Burada verilen yemek molası sonrası Kapılı Çınar’dan Yenimahalle baraj yolunu kullanarak Gökçe Barajı havzası manzarasının tadını çıkaran konuk pedallar, Termal Çınarlı Yolundan TİGEM kampına döndü. Pedallar ilk gün 45 km yol yaptı.

İkinci gün akşamında BM İklim ve Enerji Danışmanı, PAB Ankara’dan Önder Algedik, TİGEM’de ‘İklim ve bisiklet’ konulu sunumunu gerçekleştirdi. Ardından müzik şöleni başladı. Yalova’nın müzik grupları Kostüm ve Veto’nun ardından sahneye çıkan İstanbul’dan gelen Poker ekibiyle birlikte bisikletçiler günün yorgunluğunu eğlenerek üzerlerinden attı.

Bisikletçi çift festivalde nişanlandı

Festival gecesinde PAB Yalova ekibinden Aykut Celep ile Şükran Kızılkaya ise ayrı bir mutluluğu bisiklet dostlarıyla paylaştı. Sahneye çıkan Aykut Celep, Şükran Kızılkaya ile bisiklet sayesinde tanıştığını ve hayatının aşkını bulduğunu söyleyerek, nişan yüzüğünü taktı. Bisikletçi çiftin nişan eğlencesini tüm bisiklet dostları şarkılarla dans ederek kutladı.

2 Atatürk Köşkü arasında turladılar

Festivalin son gününde Atatürk’ün Yalova’daki iki köşkü arasında tur yapıldı. Yürüyen Köşk’e Başkan Koçal’la birlikte pedallayan konuk bisikletçiler, burada yapılan kahvaltı sonrasında Termal Atatürk Köşkü’ne doğru yola koyuldu. Gün boyunca Termal’de zaman geçirerek kaplıcaları, tarihi ve doğal güzellikleri gezme imkanı bulan bisikletçiler, ardından dönüş yoluna koyuldu. İkinci gün parkurunun mesafesi ise 35 km oldu.

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, dünyayı bisikletle turlayacak olan Gürkan Genç, Eurosport spor spikeri ve yorumcusu Berkem Ceylan, BM İklim ve Enerji Danışmanı Önder Algedik gibi isimlerin yanı sıra, çeşitli üniversitelerin bisiklet toplulukları, PAB’ın Ankara, Antalya, İzmir, Balıkesir gibi kentlerden gelen grupları, Bursa’da Yeşil Pedal, İstanbul’dan Barışa Pedal, Avrupa Yakası Bisikletçileri gibi 20 kentten pek çok pedalı bir araya getiren etkinlik, Yalova’nın bisiklet kenti olması hedefi için çıtayı bir adım daha yukarı yükseltti. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal da, Yalova’nın Dünya Sağlık Örgütü'nün şehir merkezlerinde yolların %7'lik bölümünün bisiklet yolu olması hedefini aşarak, 44 km bisiklet yolu yapacaklarını, bununda %8.8’e denk geldiğini söyledi ve bisikletçilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Tüm destek verenlere teşekkür etti

Etkinliği gerçekleştiren PAB Yalova Grubu kurucusu Özlem Bayrı da, ilk festivalin yoğun ilgi görmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, sonraki festivallerde ilk organizasyondaki eksikliklerin giderilmesi için çaba sarfedeceklerini söyledi. Bayrı, “Organizasyonumuzun gerçekleşmesinde en büyük destek Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve belediyenin ilgili birimlerinindir. Bu vesile ile Yalova Belediyesi’ne, TİGEM çalışanlarına, Belediyespor’a, teknik destek sağlayan Bisikletliler Derneği ve Ümit Bisiklet’e, araç desteği veren Evci Plastik’e, konserleriyle bizleri coşturan Veto, Kostüm ve Poker gruplarına, konserin gerçekleşmesinde emeği olan Anadolu Express Müzik Atölyesi’ne, su desteği sağlayan Esin Su ve Emdoha’ya, gösterileriyle geceyi renklendiren Karnaval Dans Okulu’na, tabi ki PAB’ın olağanüstü gayret gösteren gönüllü ekibine, emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim