Denizcilik sektörüne gelecekte yön verecek olan denizcilik öğrencilerinin bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaştıkları ve gelecekteki ortak çalışmalarını planladıkları, uzman kişilerin bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştıkları, denizcilik öğrencilerinin sektördeki sorunları tartıştığı, Türkiye’deki ilk ve tek platform olan Ulusal Denizkızı Kongresi, Denizci Öğrenciler Derneği tarafından  13. kez Denizcilik sektörü ile Denizcilik öğrencilerini bir araya getirdi.

Kongre, Türkiye’den ve yurtdışından büyük katılım sağlanarak, 12-15 Nisan 2012 tarihleri arasında İMEAK
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin ev sahipliği ve Total-Lubmarine ana sponsorluğu ile İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Betgaranti Deniz Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin dönem başkanlığı altında Çeşme Kerasus Otel’de gerçekleştirildi.

13.Ulusal Denizkızı Kongresi’ne Yalova Üniversitesi Kültür ve Sanat Birliği Denizcilik Kulübü adına, Denizcilik Kulübü Yönetim Kurulundan; Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Demirel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengizhan Şentürk, Yönetim Kurulu Üyesi Cem Akarcalı ve Denizcilik Kulübü Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Nurettin Büyük katıldı Deniz Ulaştırma ve İşletme, Gemi İnşaa, Gemi Makinaları İnşaa, Deniz ve Liman İşletme öğrencileri ile Denizcilik Liselerinden öğrencilerin katıldığı kongrede denizcilikteki son gelişmelerin yer aldığı seminerler ve öğrencilerin denizcilik hakkındaki projeleri, görüşleri ve sorunları tartıştıkları çalıştaylar yer aldı.  Kongre sonunda öğrenci görüşlerini içeren rapor hazırlanarak sektöre sunuldu.

 

 

Editör: TE Bilişim