Sertifikaları ile KOSGEB’in Yeni Girişimci Destek Programına başvurabilecek olan girişimci adayları 30 bin TL’ye kadar hibe, 70 bin TL’ye kadar da faizsiz kredi desteğinden istifade edebilme imkanına sahip oldular.

Altınova Kaymakamlığında yapılan törene, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Yalova Valisi Esengül Civelek, AK Parti Yalova Milletvekili Temel COŞKUN,Yalova Garnizon Komutanı Dz.Kur.Kd.Alb.Meftun DIRMAN,Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Filiz KARAOSMANOĞLU, Altınova Kaymakamı Gürkan POLAT,Yalova İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza ALKIŞ, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin ORAL, , YTSO Başkanı Celal ÖZEL,  Bursa KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet AKDAĞ ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan AYAN katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikalarını takdim ettiler.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitim sertifikasını alan 70 girişimci adayı, eğitim esnasında kendilerine gösterilen iş planını geliştirdikleri iş fikirleri için hazırlayıp, iş yerlerinin resmi açılışını yaptıktan sonra, KOSGEB müdürlüklerine istenen belgelerle birlikte başvuru yapacaklar. KOSGEB’in girişimci adayının iş planını kabul etmesinin ardından, ilgili girişimciler, KOSGEB’in yukarıda belirtilen desteklerini limitler çerçevesinde kullanmaya başlayacaklar.

Sertifika töreninde söz alan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, MARKA’nın sorumlu olduğu 5 ilde düzenledikleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile, bölgedeki girişimcilik kapasitesinin artmasına katkıda bulunduklarını ifade etti. Söz konusu eğitimlerin devam edeceğini vurgulayarak herkesin ücretsiz eğitimlerden faydalanmasını vekendi işlerini açma yolunda bu imkânlardan yararlanmasını öneren Genel Sekreter AYAN, “Kalkınma Sizden başlar “ sloganıyla hareket ettiklerini belirtti.Konuşmasını sertifikaların kursiyerlere hayırlı olmasını dilerek tamamlayan AYAN, Yalova’daki bir sonraki Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin Ağustos ayında gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

 

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Yalova Valisi Esengül Civelek ise “bu eğitimin Altınova’da gerçekleşmesini benim özgün, girişken, atak,cesur ve özgüveni yüksek kadınlarım talep ettiler. Bugün ise sertifikalarını alarak işyerlerini açma konusunda büyük bir adım atacaklar. Kadınlarımızın iş hayatında yer alması ülkemizin gelişmesi için büyük önem arz etmektedir. Bundan dolayı kadınlarımızın istihdama ve iş hayatına katılmaları için bu tarz programlara ihtiyaç vardır. Bu eğitime katılım sağlayan tüm kursiyerlere girişimci adaylarımızı kutluyor başarılar diliyorum.”dedi.

 

 



Editör: TE Bilişim