Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Özcan Akçay Uygulama Oteli'nin Öğretmen Evi'ne dönüştürülmesini istediklerini dile getirdi.
Yalova Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Özcan Akçay Yalova'da öğretmenlere hizmet verecek modern bir öğretmen evinin bulunmadığını dile getirerek bu durumdan emekli ve çalışan tüm öğretmenlerin şikayetçi olduklarını söyledi. Akçay yaptığı yazılı açıklamada ise Uygulama Oteli'nin Öğretmen Evi'ne dönüştürülmesini istedi. Akçay açıklamasında şu sözlere yer verdi, " Yalova Emekli Öğretmenler Derneği olarak, bu konuyu 24 Kasım Öğretmenler günü gündeme getirmek ihtiyacı duyduk. 24 Kasım Öğretmenler günümüzü kutluyoruz. Yalova’da, küçük ve depremden kalma baraka bir öğretmen evi var. Şehir merkezine uzak ve atıl bir durumda. Ne emekli Öğretmenler, ne de çalışan öğretmenler bu öğretmen evinden faydalanamıyorlar. Geçmişte Yalova Merkezindeki Uygulama Otelinin bulunduğu arazi Öğretmen evi yapılmak üzere O zamanki Belediye Başkanı İbrahim Uzun tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edildi. Ancak Öğretmen evi yapılmayıp, Uygulama Oteli yapıldı. Sayın İl Valimizden,  İl Milli Eğitim Müdürümüzden bu Uygulama Oteli'nin Öğretmen Evine çevrilmesini bekliyoruz.

Öğretmenlik mesleği İnsanlığın en şerefli tacıdır. Toplumu aydınlatır ve şekil verir. O Çevresini aydınlatırken, kendisi de mum gibi yavaş yavaş erir.  Mesleklerin içinde saygın ve değerli bir meslektir. İnsanlığın adsız mimarları ve gelecek aydınlık  günlerin yol göstericileridir. Öğretmenin en büyük tutkusu çocuk sevgisidir. O çocukların, öğrencileri hayata atılıp, başarılı olması ve ülkesine yararlı bir insan olarak görmeleridir. Kısıtlı imkanlara rağmen, öğrencileri bu günün modern çağdaş anlayışına göre büyük bir özveri ve çaba ile yetiştirmeyi ilke edinirler. Tarihte, eğitim, öğretim ve öğretmen’e değer veren Ulusların, büyük bir yükselme ve ilerleme gösterdiklerine tanık oluruz. Atatürk dönemi örnektir. Öğretmenlerimize iyi eğitim verip ekonomik koşullarını düzelterek denetimini de yaparak memleketin kalkınmasını daha hızlı olacağından hiç kuşkumuz yoktur. Bir toplumun yapısını oluştururken, Devletin temel taşları atılırken, toplumun kaderini Öğretmenlerin elinde olduğunu Baş Öğretmen Atatürk’te şöyle vurgulamıştır. milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır sözleriyle Öğretmenleri onurlandırmıştır. Dünyamız bilgi çağı,  Teknik çağı ve yüksek kültürler çağıdır. Öğretmen en yeni ve çağdaş bilgilerle donanarak öğrencilerine daha iyiyi, daha güzeli, daha doğruyu öğretir. Öğretmenler toplumun hayat damarlarından biridir. Bu damarlardan tıkanma veya kopma olursa, O toplum çökmeye, geri kalmaya mahkumdur. Atatürk;  'Topluma, Türk bağımsızlığına, benliğine ve kültürel değerlerine düşman olan unsurlarla savaşma gereği öğretilmelidir' demiştir. Uygulama Otelinin Öğretmen Evi’ne dönüştürülmesini çalışan ve emekli öğretmenler olarak istiyor ve arzu ediyoruz"

Editör: TE Bilişim