Yalova'da hayır amaçlı hizmetlerinde bulunmak amacıyla kurulan Yasin Der ismiyle kurulan Yalova Yasin Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YASİN-DER)'nin açılışı gerçekleştirildi. Derneğin açılış kurdelesini Yalova Memur Sen İl  Başkanı Uğur Hakan Tan kesti. 
YASİN-DER düzenlenen törenle hizmete açıldı. Derneğin açılış törenine Yalova Memur Sen İl  Başkanı Uğur Hakan Tan , 35 sivil toplum kuruluşun birleştiği Yalova Gönül Der Platformu Başkanı Ömer Anlayışlı, Semerkant Başkanı Nasır Sarıyıldız , Yalova İmam Hatipliler Derneği (YİHTER) Başkanı Hüsnü Yıldırım, Yalova MÜSİAD' tan Adem Saruhan, HÜDA PAR Yalova İl Başkanı Yavuz Bayrak, HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek,  İTTİHAD üyesi alimlerden Cemal Çınar, Yalova Yasin Der Başkanı Mehmet Emin Yıldırım, Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörü  Cemil Genç ve çok sayıda davetli katıldı. 
Sunuculuğunu Abidin Gökhan'ın yaptığı program Mesut Biçim Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Yasin Der Başkanı Mehmet Emin Yıldırım, derneğin kuruluş amacını anlattı. Yaptıkları faaliyetlerin köklü bir hal alması  ve bu faaliyetlerin toplumunun büyük bir kesimine ulaşması için dernekleşmenin zorunlu olduğunu gördüklerini vurgulayan Yıldırım, "Amacımız, toplumun her geçen gün kötüye giden manevi yapısını güçlendirip, ahlaklı ve dindar bir gençlik ve Allah'u Teala'nın razı olacağı bir toplum oluşturmaktır.  Ayrıca toplumun mağdur yoksul, yetim ve mahrum bırakılmış insanlarına yardım edip zengin ve fakirler arasında köprü olmaktır" dedi.
Editör: TE Bilişim