Okulların yaz tatiline girmesi sebebiyle de, camiler ve Kur'an kurslarında yaz Kur'an kursları açılarak, okul çağındaki çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler dersleri verilmektedir. Bu cümleden olarak ilimizde de yaz Kur'an kursları açılmış bulunmaktadır.Bu hususla ilgili olarak; 07/04/2012 tarih ve 28257 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kuslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliği" nin 25. maddesinde "Okulların tatil olduğu zamanlarda, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcilerinin talebine bağlı olarak Kur'an-ı Kerimi ve Mealini öğrenmeleri, dini bilgilerini geliştirmeleri, dini içerikli sosyal ve kültürel etkinliklerden yararlanmaları amacıyla Kur'an kurslarında, camilerde ve müftülüklerce uygun görülecek yerlerde mülki amirin onayı ile yaz Kur'an kursları açılır" hükmüne yer verilmiştir. İlimiz Müftülüğünce 2012 yılı yaz Kur'an kurslarına kayıtlar 11 Haziran 2012 Pazartesi günü başlamıştır. Yaz Kur'an kursları, 18 Haziran-17 Ağustos 2012 tarihleri arasında aşağıda belirtilen dönemler halinde ve kur esasına göre gerçekleştirilecektir” diye konuştu.

 

3 dönemde gerçekleştirilecek

 

Buna göre I.Dönem : 18 Haziran - 06 Temmuz 2012,  II.Dönem : 09 Temmuz - 27 Temmuz 2012 ve III.Dönem : 30 Temmuz - 17 Ağustos 2012 tarihleri arasında kurslar gerçekleşecek.

Veliler çocuklarını, kendi durumlarını da göz önüne alarak, 3 dönemden yalnızca birisi için kayıt yaptırabileceği gibi, 2 veya 3 dönem için de kayıt yaptırabilecek. Yaz Kur'an kurslarında, haftada 5 gün, günde 3 saat eğitim öğretim yapılacak. Bu sürenin 2 saati Kur'an-ı Kerim ve Meali, 1 saati de İtikat, ibadet, Siyer ve Ahlak dersi için ayrılmış durumda.

 

Badminton kursları da program kapsamında

 

Müftü Bayrak, “Yaz Kur'an kurslarında Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan eğitim ve öğretim programları uygulanmaktadır. Yaz Kur'an kurslarına katılacak öğrencilere ücretsiz ders kitapları Diyanet İşleri Başkanlığınca temin edilmiştir.Diyanet çocuk dergisi ve tatil eki başta olmak üzere Başkanlığımızın çocuklara yönelik tüm yayınları öğrencilere tanıtılacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği, Yaz Kur'an kurslarına kaydını yaptıran öğrencileri eğlendirmek, güzel vakit geçirerek tatil havasında Kur'an öğrenmelerini sağlamak, sporu sevdirmek ve boş vakitlerini spor yaparak geçirmelerini sağlamak amacıyla 07-18 yaş aralığındaki çocuklar için masa tenisi, badmington gibi kurslar tertip edilecektir. Bu konuda İl Müftülüğümüz ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü arasında gerekli görüşmeler yapılmış, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tesislerinde ve uygun görülen cami ve Kur'an kurslarında anılan spor etkinlikleri

düzenlenmiştir. Yaz Kur'an kurslarında eğitim öğretim hizmetleri, sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak, öğrencilerin tatilde oldukları bilinciyle yürütülecektir. Kurs programı boyunca öğrencilere değerli oldukları hissettirilecek, onlara güler yüz, şefkat ve anlayış gösterilerek iyi ilişkiler kurulacak, kursta bulunmalarının önemi ve amacı anlatılacaktır. İlimiz merkez ve ilçelerindeki Kur'an kursları ve camilerimizde toplam 184 yaz Kur'an kursu açılmıştır. Kursa gelmek isteyen öğrencilerimizin yoğun talepleri vardır. Velilerle birlikte gelerek kurslara kayıtlarını yaptırmaktadırlar” dedi.

 

Editör: TE Bilişim