Yalova Belediyesi’nin ilaçlama faaliyetlerinde kullanılacak olan 5 yeni aracın tanıtımı yapıldı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın birbirinden farklı özellikleri bulunan araçlar hakkında bilgi aldığı törende; havada, suda çalışma özellikleri bulunan araçlar görücüye çıktı.
Karada çalışan ve birbirinden farklı özellikleri bulunan araçların yanı sıra dere ile akarsularda hareket kabiliyeti yüksek, 360 derece kendi çevresinde dönebilen binek araç ve havadan helikopter ilaçlama cihazıyla da Yalova Belediyesi ekiplerinin faaliyetleri havada, karada ve suda aktif olarak devam edecek.
“Modern Araçlarda Yoğun Duman Yayılmıyor”
Hizmete başlayan ve birbirinden farklı özellikleri bulunan 5 yeni araçla ilgili bilgi paylaşan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman yaptığı açıklamada; “İlaçlamayı larva döneminde yapmak gerekiyor. Bu sene çok doğru bir iş yaptık. Erken aldığımız tedbirler sayesinde sinek ve haşere sıkıntısını minimize ettik. Erken müdahalenin yanı sıra tüm mahallelerimizde şu an ilaçlama çalışması program dahilinde sürdürülüyor. Halkımız eskisi gibi sokaklara yayılan dumanı görmek istiyor. Görmedikleri zamanlarda ilaçlama yapılmadığını zannediyor. Modern araçların çalışma sistemlerinin farklı olduğunu bugün hep birlikte görmüş olduk. Yeni araçlarımız Yalova’mıza ve halkımıza hayırlı olsun” dedi.
Çalışmalar Online Olarak Takip Edilebilecek
Yalova Belediyesi bünyesinde hizmete başlayan yeni ilaçlama araçlarının çalışmaları online olarak takip edilebilecek. Yeni araçlarla PLV ve ULV cihazı sayesinde sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelerin larva mücadelesi yoğun olarak devam edecek. Dere kenarları, ağaçlık alanları ilaçlamak için park ve bahçeler bünyesinde özel bir araç görev alacak.  Askeri özellikleri de bulunan 45 derece eğim olduğu sürece derede ve karada giden özel araç ilaçlama çalışmalarına büyük katkı sağlayacak.
Editör: TE Bilişim