YENİ NESİL DOLANDIRICILIK
Saim Çotuk
Dolandırıcılar Genel Sağlık Sigortası ile ilgili olarak SGK'dan gönderilmiş süsü verilen zarfları evlere bırakarak vatandaşlardan 4 TL teslimat ücreti tahsil ederek yeni nesil dolandırıcılığa imza atıyorlar. Yetkililer ise hiç bir resmi kurumun resmi evrakların tesliminden böyle bir ücret talep etmeyeceği uyarısında bulunuyorlar.
Dolandırıcılar gün geçmiyor ki yeni bir yol geliştirip insanları kandırmasınlar. Bu dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Yalova'da bir çok evin kapısını çalan ve SGK'dan gönderilmiş Genel Sağlık Sigortası bilgilendirmesi evraklarının bulunduğu süsü vermiş zarfları dağıtıyorlar. Ama dolandırıcılık bundan sonra başlıyor. Zira zarfı bırakan şahıs iletinin 4 TL ücret karşılığında teslim edilmesi gerektiğini dile getirerek vatandaşlardan bu parayı alıyorlar. Bu yöntemle binlerce vatandaştan para toplayan dolandırıcılar ceplerini dolduruyorlar.
Yetkililer ise hiç bir resmi kurumun belgelerin şahıslara tesliminden para talep etmeyeceğini dile getirerek bu konuda uyanık olunması uyarısında bulunuyorlar. Polis ise bu tip bir olayla karşılaşılması durumunda hemen polisin aranmasını istiyorlar.

Editör: TE Bilişim