Konu ile ilgili açıklamada bulunan Meclis Başkanı Yaşar Demirel, “Elmalık yolunda bulunan  İl Özel İdaresi’ne ait arsada ilköğretim okullarının yurt ihtiyacının giderilmesi amacı ile öğrenci yurdu yapılmıştı. Bu bina şu anda atıl vaziyette duruyor. Meclis olarak bu binanın bir an önce yurt olarak kullanılması için gerekli kararı almamız gerekiyor” dedi. Söz konusu binanın 10 yıllığına İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisi talebi rapor hazırlanması için Eğitim Sosyal Kültür ve Plan Bütçe Komisyonlarına oybirliği ile sevk edildi.

İl Genel Meclisi haziran ayı oturumlarının ikincisinde meclis gündemine gelen 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun genel aydınlatma başlığı altındaki Geçici 6. maddesine istinaden, genel aydınlatma kapsamında aydınlatılan yerlerde gerçekleşen aydınlatma giderleri için İller Bankası A.Ş. tarafından İl Özel İdaresi payından kesilen aydınlatma bedellerine ait muhasebeleştirme işlemlerinin yapılbilmesi için, İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı Bütçesinde “Genel Aydınlatma Giderleri” fasıl maddesinin açılması ve açılacak olan fasıl maddesine 80.000,00 ödenek aktarılması teklifi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan raporun okunması ve müzakere edilmesi konusunda ise komisyona süre verilmesine meclis oy birliği ile karar verdi.

İl Genel Meclisi haziran ayı oturumlarında meclis gündemine gelen diğer bir konu ise 6360 sayılı Yasanın Geçici 2. maddesiyle tüzel kişiliği sonlandırılarak köy statüsüne dönüştürülen ve 31.03.2014 tarihi itibariyle İl Özel İdaresine devredilen, Kocadere Belediyesinin İller Bankası A.Ş.’den 2012 yılında kanalizasyon ve içme suyu yapım işleri için aldığı krediden dolayı İl Özel İdaresi payından kesilen kredi taksidine ait muhasebeleştirme işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla, İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı Bütçesinde “Kanalizasyon ve İçme Suyu Kredi Geri Ödeme Projesi” adı altında fasıl maddesinin açılması ve açılacak olan fasıl maddesine 120.000,00 ödenek aktarılması teklifi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan raporun okunması ve müzakere edilmesi oldu.Konu ile ilgili söz alan AKP’li İl Genel Meclis üyesi İbrahim Akay, “Bu özel bir durum. Hükümetin aldığı kararla nüfusu iki binin altındaki yerler köy statüsüne .Burası nüfusu iki binin altında olabilir.Ancak turizm beldesi olması dolayısı ile yazlık nüfusu ise 30 bini buluyor.Burada tahminim 1.5 milyonluk bir borç söz konusu. Bu 7-8 trilyonluk da olabilirdi. Aylık 120 bin Lira gibi bir para. Böyle turistik bir köy için normal. Burası köy tüzel kişiliğine geçtiği için sorunlar yaşıyor. Buradan toplanan vergileri Çınarcık Belediyesi alıyor, ancak çöpünü almam diyor. Bu borç önümüzdeki yıl hesaplara girecek, sıkıntı sadece bu yıl” diye konuştu.Yapılan görüşmelerin ardından komisyona ek süre verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclisi haziran ayı oturumlarının ikincisinde meclis gündemine gelen diğer bir konu ise 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği, 2014 yılı için Ortak Sağlık ve Güvenlik Biriminden, İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi hizmeti, hizmet alımı yöntemiyle gerçekleştirildiğinden ve İl Özel İdaresinin (İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü) 2014 yılı bütçesinde bu hizmet için ödenek ayrılmadığından, ihtiyaç duyulan 45.000,00 ödeneğin tahsis edilerek bahse konu hizmetlerde kullanılması için bütçenin Hizmet Alımları faslına aktarılması teklifi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan raporun okunması ve müzakere edilmesi oldu. Diğer gündem maddelerinde olduğu gibi komisyona ek süre verilmesine meclis oybirliği ile karar verdi.

Editör: TE Bilişim