Yalova Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk kez uygulamaya sokulan ZAMBAK Projesi  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Yalova ziyaretinde de yapılan sunumla tanıtılmıştı. Yine ülkedeki bir çok belediye proje hakkında Yalova belediyesinden bilgi alışverişi talebinde bulunmuştu. ZAMBK'la ilgili bir sevindirici haberde Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen eTR Ödülleri  kapsamında geldi. Yalova Belediyesi ZAMBAK projesi ile e TR ödüllerinde finalist oldu. Yalova Belediyesinden yapılan açıklamada ise şu bilgilere yer verildi;

"eTR Ödülleri’nin 7.’sinin T.C. Cumhurbaşkanlığı makamının himayesinde Çankaya Köşkü’nde, 8., 9. ve 10. eTR Ödülleri’nin ise TBMM Başkanlığı makamının himayesinde TBMM’de gerçekleştirilmişti. Bu yıl 11. sinin düzenleneceği eTR ödülleri töreni 12 Aralık 2013 tarihinde yine TBMM Başkanlığı makamının himayesinde Ankara’ da düzenlenmesi ve Yalova Belediyesinin bir ekiple törene katılması planlanmaktadır.

 'eTR Ödülleri'  ile devlette örnek uygulamalara dikkat çekilmesi, yenilikçi girişimlerin kamuoyuna tanıtılması, başarılı girişimlerin desteklenmesi ve özendirilmesiyle, bu yöndeki uygulamaların yaygınlaşmasına katkıda bulunulması hedeflenmektedir.  Kamuda bir reform niteliği taşıyan ZAMBAK yaygınlaştıkça verimlilik ve kaliteyi yükseltmektedir. Diğer eDevlet uygulamaları ile toplumun artan ve değişen beklenti ve isteklerinin karşılanmasını da kolaylaştırmaktadır.

Rekabetçi, dinamik ve bilgiye dayalı ekonomiye sahip olunması, bilgi toplumuna dönüşümün sağlanması ve e-Avrupa Eylem Planının Türkiye’ye uyarlanması hedeflerinin gerçekleştirilmesine yönelik olarak Başbakanlığın 9.10.2001 tarihli ve 352 sayılı Genelgesi ile e-Türkiye projesinde yerel yönetim uygulamalarında pilot il olarak Yalova seçilmiştir.  1999 depreminin ardından bir yandan deprem yaraları sarılırken, diğer yandan 2001 yılında ISO 9001 kalite belgesi alınmıştır. 04-05 Eylül 2003 tarihlerinde Avrasya E-belediye Forumunda “Dünyadan ve Türkiye’ den Gerçek e-Yönetim Örneği” seçilmiştir. 04-05 Eylül 2003 Tarihlerinde Türkiye’ den sadece Yalova, Eurocities (Telecities)  ve Global Cities Dialog üyeliklerine kabul edilmiştir.

Eylül 2012 tarihinde aktif olarak kullanılan Zaman ve Mekândan Bağımsız Kamu Yönetim Sistemi (ZAMBAK)  Marmara Belediyeler Birliği’nce kurumsal gelişim projeleri kategorisinde birincilik ödülü almıştı. Kasım 2012 tarihinde TÜBİTAK Kamu Sertifikasyon Kongresinde başarı öyküleri kısmında Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal  sunum yapmış, büyük beğeni toplamıştı"

 

Editör: TE Bilişim