Bakan Işıkhan: Temmuz'da Asgari Ücret ve Emekli Maaşlarına Zam Yok! Bakan Işıkhan: Temmuz'da Asgari Ücret ve Emekli Maaşlarına Zam Yok!

Asgari ücretlinin balık tercihi olan hamsinin fiyatı 130 lira olunca, vatandaş alıp almama konusunda tereddüt etti. Önceleri kapış kapış giden hamsi 130 lira olması, enflasyon hamsiye de mi  vurdu sorusunu akıllara getirdi. Karadeniz hamsisini tavada kızartma şekli en çok tercih edilenken, buğlaması ve pilavı da olan, karadenizlinin vazgeçilmez balığının fiyatının 130 liraya çıkması, denizlere de mi enflasyon vurdu sorusunu akıllara getirdi.

Balığın yanında mevsim yeşillikleri mi hayal mi oldu?
Balığın yanında vatandaşıon en ok tercih ettiği kıvırcığı, yeş,l soğanı, havucu, limonu bol salatanın toplamı neredeyse hamsinin kilosuna eşit hale geldi. Çarşı- Pazar el yakar duruma gelirken, asgari ücretli ne yiyeceğini şaşırdı. Kıvırcık 30 lira, yeşil soğan 20 lira,  havucun kilosu 40 lirayı bulurken, artık bol limonlu salata yapmakta lükse kaçar oldu. Asgari ücrete yüzde 49.2 bandında zam yapılırken, artan fiyatlar karşısında pula döndü.

Haber : Duygu Saral

Editör: Arda Yavuz