yalova-belediye-toplu-is-sozlesme-isci-ucret-zam-artis (3)Yalova Belediyesi bünyesinde yer alan Personel A.Ş. çalışanlarını ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sona erdi. Yapılan müzakereler sonucu Toplu İş Sözleşmesi personelin de katılımıyla Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde Yalova Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalandı. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, yaptığı açıklamayla en düşük işçi maaşının 32 bin TL olduğunu bildirdi. Maaş zammı belediye işçileri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanırken, belediye çalışanları Başkan Mustafa Tutuk’u ayakta alkışladılar.

yalova-belediye-toplu-is-sozlesme-isci-ucret-zam-artis (4)“Hepimizin ortak alın teriyle bugünlere getirdik”             

Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde yapılan imza törenine Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, Hak-İş Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz ve belediye çalışanları katıldı. Başkan Tutuk, salona girmeden önce işçiler tarafından meşaleler yakılarak, davul zurna eşliğinde karşılandı.

yalova-belediye-toplu-is-sozlesme-isci-ucret-zam-artis (2)Atılan imzaların ardından yeni maaş zammının hayırlı uğurlu olmasını dileyen Başkan Tutuk, “Bugüne kadar çok iş yaptık. Bunların hepsini sizlerle birlikte yaptık. Biz sadece o güzel işlere vesile olduk. 2020’de göreve geldiğimizde mesailerin ödenemediği bir tablo vardı. Allah’a çok şükür o günlerden kentsel dönüşümünü yapan, ana isale hattını yapan, bisiklet yollarını yapan, mesailerin ödeyen, mesaileri ikramiyeleri ve maaşları birlikte veren bir belediye haline getirdik ama inanın bütün personelimizle, sahadaki personelimizden müdürlerimize hepsinin emeği ile, hepimizin inancı ile, hepimizin bu inanca ortak olarak verdiğimiz alın teriyle bu oldu.yalova-belediye-toplu-is-sozlesme-isci-ucret-zam-artis (5) Emekleri paha biçilmez olan siz çalışanlarımız bizler için çok değerlisiniz. Çalışma arkadaşlarımızın huzuru ve refahı için elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam ediyoruz. Genel ortalamada yüzde 80’in üzerinde artış yaptık. Bu nedenle hem maaşlarda hem de sosyal haklarda artışlar oldu. Toplu İş Sözleşmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Yalova’nın Doğalgaz İhtiyacını Karşılamak İçin Enerya Enerji Devrede Yalova’nın Doğalgaz İhtiyacını Karşılamak İçin Enerya Enerji Devrede

Bayram İkramiyeleri Unutulmadı

İmzalanan Toplu İş Sözleşmesiyle birlikte işçilerin günlük yevmiyelerine yüzde 65 oranında zam yapılarak en düşük işçi yevmiyesi günlük 500 TL’den 825 TL’ye çıkartıldı. İşçilerin yan haklarıyla birlikte maaşlarına genel ortalamada yüzde 88 oranında zam yapıldığı bildirildi. Sözleşmeyle birlikte işçilere bir de Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak gıda yardımı ile birlikte 4 bin 500’er TL, Kurban Bayramı ikramiyesi olarak da gıda yardımı ile birlikte 6’şar bin TL ödeme yapılmasına karar verildiği belirtildi. Personelin fazla mesai çalışmalarına yüzde 80, hafta tatili ücretlerine yüzde 65, dini bayramlarda çalışma ücretlerine de yüzde 148 oranında zam yapıldı.

Editör: Arda Yavuz