Hatay’da bir ailenin çocuğu kaçırılmış. Rehin alınan çocuk için PKK ihtiyaç listesi vermiş ve çocuk liste gelince serbest bırakılmış.
Genelkurmay Başkanlığı konuyu kamuoyu ile paylaşmış.

Ne yapacağız şimdi, kına mı yakacağız?

Yalovalı bir genç evden dişçiye gidiyorum diye çıkıyor. Cuma gününden bu yana haber alınamıyor. Cesedi Ordu’da bulunuyor. Ailesi ve yakınları isyanlarda. Amerikalı bir kadın için polislerine ödül veren devlet kendi vatandaşı için hiçte aceleci davranmadı diyor.

Ne yapacağız şimdi, kınamı yakalım?

Karakol boşaltıyoruz haberlerine rağmen Güneydoğu bölgemizde Molotof, taş, sopa PKK bayraklı törenler gırla gidiyor. Bırakın Güneydoğuyu İstanbul’da karakol dibindeki eylemleri polis görmezden geliyor. Tutturduk bir gezi yapıştık ODTÜ’ye ülkedeki tüm sorumlulukları onlara yıkıyoruz.

Ne yapalım şimdi, kına mı yakalım?

Kendi arkadaşlarımızla bile aynı masalara oturamaz olduk. Herkes haklı olduğu bir olayı öne çıkartıp tüm faturayı karşı tarafa yıkmaya çalışıyor. Akıl tutulması tüm toplumu kucaklamış. Hiç kimse kendine kendi yaptıklarına bakmıyor yada kendini haklı ve doğru buluyor. 

Peki ne yapalım şimdi, kına mı yakalım?

Tutturduk bir olimpiyat ateşi. Yok bölge barışı, yok medeniyetler beşiği, yok iki kıtada buluşalım…
Ne doping, ne şike…

Adam soruyor, ulaşımı nasıl çözeceksiniz diye, bir çuval pirinç yerle bir. İstanbul’un şuan ki trafiğine görmez, duymaz oluyoruz da, kabahati basına atıyoruz. Yahu bu insanlar İstanbul’a hiç mi gelmedi, İstanbul’u hiç mi görmedi demiyoruz. Adamlar bizi bizden iyi tanıyorsa biz ne yapacağız?

Kına mı yakacağız?

Kendi işimizi bıraktık. Mısır ve Suriye’yi kurtarmaya çalışıyoruz. Savaş çığlıklarımızı sadece kendimiz mi duyuyoruz? Tüm dünya savaş çıkacak diye titrerken, biz sınırımıza top, tüfek yığılmasını, havaalanlarımızı, karayollarımızı savaşa hazırlıyoruz. ABD vatandaşlarını ülkemizden çekerken biz ABD askerlerini bölgemize çağırıyoruz. Bizim insanımızın hayatı için ne yapacağız şimdi?

Kına mı yakacağız?
……

Ulusal yazmayı pek sevmem. Yine de ekranlara gazete sayfalarına bakınca kendimi tutamam bazen.

Yalova’da kimyasal depolama yapacak tesis engellenmesi için topyekün uğraştık. Vopak denen dünya devi pes etti. 
Aynı tepki Aksa’nın kömürlü termik santrali içinde vardı. Peki ne oldu?

Santral faaliyete geçti. Çevreye zarar nedir, ölçüm değerleri nelerdir, kamuoyu ile paylaşan var mı?

Amma sayın Cumhurbaşkanımız Aksa’yı ziyarete gidiyor. Başarılardan ve duyduklarından çok etkilendiğini bugünkü haberlerden okuyoruz. Sayın

Cumhurbaşkanımıza Aksa’nın Karbon Elyaf Tesisini gezdirmişler. Kömürlü Termik Santral tesisini neden göstermediler acaba?

Sayın Cumhurbaşkanının kulaklarını da kapatmışlar. Acaba biri gelip de “Sayın Cumhurbaşkanım bunlar üniversitemizin rektörlük binası için söz vermişlerdi, bizde onun için kömürlü termik santrale göz yummuştuk? Demesini istemedikleri için miydi, ne dersiniz?

Ne kınalar lazım ya yakmak için ortada g.t kalmadı.