2 Otomobil Çarpıştı, 1 Yaralı 2 Otomobil Çarpıştı, 1 Yaralı

16 Ağustos 2022 tarihinde “Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmeliği” Resmi Gazetede yayınlanan eklemelerle değiştirilerek bisiklet, elektrikli bisiklet, elektrikli skuter, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücüleri ile taşınması halinde yolcular için gece seyahatlerinde görünürlüklerini sağlayacak şekilde reflektif yelek vb. giymeleri zorunlu hale getirilmişti. 
Yalova İl Emniyet Genel Müdürlüğü, “Yalova genelinde 2023 yılı meydana gelen ölümlü/yaralanmalı trafik kazalarının % 47’sini motosiklet/motorlu bisikletler oluşturmaktadır. Bu istatistiklerden de anlaşılacağı üzere motosiklet kullanan sürücülerin kaza yapma riski diğer araç sürücülerine oranla daha fazla olduğu sonucu çıkmaktadır. Motosiklet sürücülerinin kazaya karışmalarının nedenlerinden biri de görünür kıyafet tercih etmeyerek diğer araç sürücüler tarafından geç fark edilmeleridir” açıklamasını yaptı.
Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Yalova Emniyeti motorlu bisiklet, motosiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerinin karışmış olduğu kazaları en aza indirebilmek amacıyla araçların lastik diş derinliklerine, sürücülerin reflektif yelek, koruma başlığı (KASK) ve koruma gözlüğü kullanımına yönelik denetimler gerçekleştirildi. Kurallara uymayan sürücülere kanunda belirtilen müeyyideler uygulandı.
Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel
yalova-il-emniyet-polis-gorevli-motorsiklet-kask-denetim (2)yalova-il-emniyet-polis-gorevli-motorsiklet-kask-denetim (1)

Editör: Arda Yavuz