Gençlerbirliği Zaferle Ayrıldı Gençlerbirliği Zaferle Ayrıldı

Yalova Tersaneler Spor Kulübü altyapısından yetişen Yalovalı sporcu ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a transfer olmuştu.
Subaşılı olan Çin Şubat ayında gerçekleştirilen U17 ve U20 Buse Tosun Türkiye Güreş Şampiyonası’na damga vururken ardından, geleceğin yıldız güreşçilerinin mindere çıktığı Uluslararası Zafer Kupası ve Uluslararası Şampiyonlar Turnuvası’nda da adından sıkça söz ettirdi.
Geleceğin şampiyonları olarak adlandırılan 350 sporcunun ter döktüğü Geleneksel Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası Turnuvası’nda 69 kiloda İlayda Çin altın madalya kazanıp gururumuz olmuştu.
Yine Türkiye Güreş Federasyonu’nun organize ettiği Uluslararası Şampiyonlar Turnuvası’nda yer alan İlayda Çin, Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan Turgut Özal Spor Salonu’nda bronz madalya kazandı.
Yalova Ilayda Cin Gures Uluslararasi Sampiyonlar Turnuva Madalya Basari(2)Bu turnuvada 68 kiloda mindere çıkan Yalovalı sporcu bu kez bronz madalyanın sahibi oldu. İlayda’nın mücadele ettiği kategoride altın madalya takım arkadaşı Ayşe Erkan’ın olurken, gümüş madalyayı Kırgızistan’dan Gülnura Tashtanbekova kazandı. İlayda’yla birlikte bronz madalyayı Kazakistan’dan Beibit Seidualy paylaştı.
Organizasyon sonrasında açıklamalarda bulunan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu “Türk milletinin onuru ve gururu olmuş şampiyonların turnuvası başladı ve gençlerimizi izliyoruz. Her şampiyonada bir tane şampiyon adayı yakalasak zaten hiçbir sıkıntımız kalmaz. 1 maç 10 tane antrenmandan daha önemlidir. Ben, beni görün keşfedin diyen herkesin başkanıyım. Bizim hedefimiz Olimpiyat Oyunları. 6 kotamız var ve Avrupa’da en çok kota alan ülkeyiz. 3 Avrupa Şampiyonası’nda 9 kupamız var. İlk defa 4 altın madalya aldık. Serbest ve grekoromen milli takımımız aynı anda takım halinde şampiyon oldu. Bugüne kadar yapılan en başarılı Avrupa Şampiyonasını yaşadık. Buradan tekrar milli takımda görev yapan bütün antrenörlerimizi, sağlık ekibimizi, teknik ekibimizi huzurlarınızda kutlamak istiyorum. Biz bir takımız, bunu birlikte başardık.” ifadelerini kullandı.

Editör: Arda Yavuz