Gazeteci Nuray Başaran'ın açıklamalarına göre, partinin uzun süreli lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun görev süresinin sona ermesiyle yeni başkan olarak seçilen Özgür Özel'in belirlendiği kurultayda yaşanan tartışmaların ardından, olaylarla ilgili olarak iki ayrı dava açıldı.

Yeni müfredat taslağı hazırlandı Yeni müfredat taslağı hazırlandı

“Kurultayın yok hükmünde sayılma ihtimali var”

Nuray Başaran, Haber Global ekranlarında Özgür Özel’in Kemal Kılıçdaroğlu’nu devirdiği kurultayda yaşananlara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kurultayın yok hükmünde sayılma ihtimali var diyen Başaran, Kılıçdaroğlu’nun A takımında yer alan Bülent Kuşoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanlığının alınması esnasında para kuleleri görüntülerine yönelik şunları aktardı: “Aslında kurultay gecesinde de Kemal Bey’in odasından iki görüntü yayınlandı ama bunlara sonra geçeceğim. Önce Bülent Kuşoğlu’yla başlamak istiyorum para kuleleriyle birlikte. Orada kurultayın başından sonuna kadar odada Kemal Bey’in özel davetlisi olarak bulunan tek gazeteci bendim. Yine kurultayla ilgili şu anda açılmış ve yürütülen 2 dava var. Bir tanesi savcılık soruşturması ve üzerinde gizlilik kararı var elbette o konuda çok konuşamayız ama kurultayın olanlar ve yaşananlar noktasında yok sayılması ya da iptal olması konusunda ayrı bir dava var. Sanırım orada da en önemli tanıklardan bir tanesi ben olacağım. Yayında açıklayabildiğim bazı şeyleri de sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. Kurultayın yok hükmünde sayılma ihtimali var.”

Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilere karşı da Başaran, Kılıçdaroğlu'nun ofis açmasıyla ilgili “Kemal Bey’in neden evinde oturmadığı bile çok tartışma konusu oldu. Hatta bir gün niye evinde oturmuyor noktasında dedim ki Kemal Bey oturup torun mu bakacak? Bütün eski genel başkanların ofisleri var, büroları var. Adamın şu anda 7 tane koruması devam ediyor, yani ne yapacak. Devlet şu anda 7 korumayı Kemal Bey’den almış değil. Bu sizi niye rahatsız ediyor?” dedi.

“İlk defa CHP’de Atatürk’ün koltuğunun satıldığını görüyoruz”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun değişimciler tarafından meydanlara inmiyor sözlerine yönelik şu yanıtı veren Başaran, "Daha sonra Kemal Bey için niye meydanlara inmiyor, niye oy istemiyor baskısı geldi. Şimdi Kemal Bey’i başarısız bulduğunuz ve gitsin dediğiniz bir ortamda eski genel başkan neden sokağa çıksın? İlk defa CHP’de Atatürk’ün koltuğunun satıldığını görüyoruz o zaman biz” ifadelerini kullandı.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Editör: Arda Yavuz