Eğitim-Sen Yalova; Laiklik ve Bilim Karşıtı Yeni Müfredatı Reddediyoruz Eğitim-Sen Yalova; Laiklik ve Bilim Karşıtı Yeni Müfredatı Reddediyoruz

Geçtiğimiz yıl Şubat ayının 6’sında meydana gelen 11 ilimizi etkisi altına alan depremin ardından on binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti ve hayatta kalan insanların bir bölümü de yaşadığı yerleri terk etmek zorunda kaldı. Yaşanan büyük acılar dindirilmeye çalışılırken depremin 1. yıldönümü gelip çattı. Depremin yıldönümünde Yalova’dan birçok kişi ve kurum açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalara Yalova’da arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan, K77 Yalova Arama Kurtarma Derneği de katıldı.
“İnsanların ve devletimizin de hazır olması lazım”
Deprem olduktan sonra yaptıkları çalışmalardan bahseden dernek, “6 Şubat 2023 saat 04:17 ülkemiz tarihin en büyük depremlerinden biri ile uyandı 7.7 şiddetinde Kahramanmaraş merkezli deprem ve akabinde saat 13:24 de 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha oldu ve yaklaşık 13,5 milyon insanımız ve 11 şehrimiz bu depremde büyük bir yıkım daha yaşadı. Ülkemiz ayaktaydı depremi yaşayanların feryadı, ne yapabiliriz diyenlerin feryadı bir birbirine karıştı. Kadirşinas ve yardımsever milletimiz ve devletimiz ele verdi bizlerde AKDF Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu üye dernekler gibi K77 Yalova Arama Kurtarma Derneği ekipleri olarak saat 06’da hazırdık ve yola çıktık. Çünkü bunun olacağını bilerek her zaman hazır bekliyorduk. 1999 depreminde depremin ne olduğunu, yıkıcı etkisini ve enkazlar da kalan insanlarımızı kurtarmak için hazırlık yapmak gerektiğini öğrenmiştik. Bir taraftan yardım malzemeleri bir taraftan arama kurtarma ekipleri seferber olmuştu, yine aynı durum yıkıldık hep birlikte bunun altından kalkacağız söylemleri evet biz bunun altından kalkarız fakat önemli olan bunun altında kalmamak. Fakat ne yazıktır ki deprem öldürmez yıkılan binalar öldürür demekten ve kentsel dönüşüm ile binalarımızı yenilemek ve afet bilincinin yerleşmesi ve bu bilinçle yaşamamız gerektiğini anlatmaktan yorulduk. Arama kurtarmacılar olarak biz her zaman hazır olacağız; insanımızın da, devletimizin de hazır olması lazım” ifadelerini kullandı. 
“Afetler olmaya devam edecek”
Yapı stoğunun yenilenmesinin ve okullarda afet ile güvenli yaşam derslerinin konulması gerektiğini vurgulayan dernek, “İnşallah olmaz demekle deprem ve diğer afetler durmayacak olmaya devam edecek bilim adamları ülkemiz için de yakın zamanda yine büyük depremler olacağından bahsetmektedirler. Bireysel olarak hazırlanmak yeterli değil çünkü sadece kendi yaşam alanımız içinde hayatımızı sürdürmüyoruz, alışverişe gidiyoruz, okula gidiyoruz, komşularımıza gidiyoruz kısaca topyekün hazırlanmadan kurtuluş yok. Büyük büyük laflar etmek kolay biz zoru başaralım ve artık milat diyelim afet bilincini yayalım güvenli yaşamı öğrenelim eğitimlere katılalım yapı stoğumuzun yenilenmesi için el ele verip gereğini yapmaya çalışalım. Eleştirmeden bir ve birlik olarak tabi ki unutmadan unutturmadan… Afet öncesi, sırası ve sonrasında çalışan bütün gönüllü arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliriz. Bu vesile ile başta 6 Şubat depremi olmak üzere tüm afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarını kaybedenlere sabır diliyoruz” ifadelerine yer verdi.


 

Editör: Arda Yavuz