İstanbul Caddesi Fırın Sokak’ta bulunan ve yenilenen yüzü ile kadınları sadece sporla buluşturmakla kalmayan aynı zamanda sosyalleşme imkanı da sunan b-fit  Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi Şubesinin açılışını YTSO  İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser gerçekleştirdi.

Kadınların sporla tanışması ve sosyalleşmesi açısından b-fit merkezinin önemine dikkat çeken Uzuneser, hayırlı olması temennisi ile açılış kurdelesini kesti.

B-fit’in Türkiye genelindeki 240 şubesi ile kadınları sporla buluşturduğuna dikkat çeken b-fit merkez operasyon sorumlusu Eda Kadısoyu, sistemle ilgili şu açıklamada bulundu: “B-fit kadınlara özel bir spor merkezidir. 30 dakika boyunca faydalanmayı esas alan bir sistem.Onar dakikalık turlar halinde kadınlarımız buradan bulunan spor aletlerinden faydalanabiliyorlar. Onar dakikalık her tur sonunda kadınlarımızın nabızlarını ölçüyoruz.Yeterli nabız seviyesine gelindikten sonra yağ yakımı gerçekleşmeye başlıyor” diye konuştu.

Eda Kadısoyu, sistemin kuruluşu ve işleyişi ile ilgili olarak şunları söyledi: “2006 yılında farklı alanlarda uzman 6 kadının bir araya gelmesiyle kurulan b-fit; 30 dakikalık egzersiz sistemini, Türk kadınlarının seveceği formatta yeniden uyarlayarak hayata geçirdi.Bu kuruluşun amacı; kadınlara spor yapma ve sosyalleşme imkanı sunarak bağımsızlık kazanmalarına teşvik etmek, kadınların spor ihtiyaçlarını karşılarken onları girişimcilik konusunda desteklemektir. Bu yönüyle b-fit diğer spor merkezlerinden ayrılır.Küçük bir fikirken inanılmaz bir hızla gelişip büyüyen b-fit bugün sağlıklı yaşam için her türlü desteği sunmaktadır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim