Baro Başkanı Cevdet Bekler’in ev sahipliğinde YÜSEM Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa kadınların ilgisi büyüktü.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Cevdet Bekler, Yalova Barosu olarak her sosyal olayda toplumu bilgilendirme ve bilinçlendirmeyi görev kabul ettiklerini söyledi.

Kadına şiddetin her geçen gün arttığına dikkat çeken Bekler, “6284 sayılı kanunun ardından aile içi şiddet konusunda daha somut adımlar atılıyor.Ne yaparsak yapalım, şiddeti önlemek kolay değil.Bunun çeşitli sebepleri var.Tam anlamıyla çözüm üretmek zor gözüküyor. Devletin, yasaların yaptırım gücü yanında eğitiminde şiddetin önlenmesinde büyük etkisi var.Çocuklarımızın eğitiminden başlayarak yapılacak eğitimle şiddetin önüne geçmek daha kolay olur” dedi.

Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Yalova Barosu olarak düzenledikleri etkinliklerle kadınları hukuki hakları konusunda bilinçlendirmeyi sürdürdüklerini hatırlatan Bekler, “Bu yıl da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Baro olarak Avukat Cengiz Aladağ’ın çalışmasıyla kadınlarımıza haklarını anlatan pratik hukuk bilgileri içeren bir kitapçık hazırlayarak dağıttık” dedi.

Baro Başkanı Bekler’in ardından söz alan İstanbul Barosu avukatlarından Habibe Yılmaz Kayar, ‘Kadına Yönelik Şiddetin Nedenleri ve Önleme Yolları’ konusunda katılımcı kadınlara bilgiler verdi.Kadına yönelik şiddetin bir avuç insanın sıkıntısı olmadığını belirten Kayar, “Kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi için bu herkesin meselesi olmalıdır” dedi.

Aile içi şiddette kadınların yanında çocukların da mağdur olduğunu belirten Avukat Kayar, Yeni Medeni Kanun’da yapılan bir takım düzenlemelerle kadının ev reisliği, evin giderlerini karşılama, velayet, mal rejimi gibi bir çok konuda erkeklerle eşit hale geldiğini söyledi.

Etkinlikte söz alan Psikolog Filiz Esin Boztaş da şiddetin psikolojik boyutlarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Yalova Barosu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte, bugüne özel katılımcı kadınların ücretsiz hukuki danışmanlık talepleri de dinlendi.
Editör: TE Bilişim