2012 yılı ‘İşgücü Piyasası Araştırması’ kapsamında 81 ille birlikte Yalova’da da Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen araştırma, ilin istihdam fotoğrafını ayrıntılarıyla ortaya koydu.

Yalova’da çalışanların yüzde 26’sı kadın….

Yalova’da 334 işyerinde toplam 11.422 çalışan istihdamıyla gerçekleştirilen projede, erkeklerin istihdam oranı yüzde 74, kadınların istihdam oranının ise yüzde 26 olduğu belirtildi.

Türkiye’deki işyerlerinde çalışan kadınların oranı ise %25,2 iken Yalova’da bu oranın yüzde 26 ile ülke ortalamasının az da olsa üstünde olduğu görüldü.

Toplam çalışanların yüzde 26’sını kadınların oluşturduğu Yalova’da kadın istihdamının en fazla görüldüğü meslek gruplarına bakıldığında ise, yüzde 17.9 ile büro ve hizmet işleri ilk sırayı alırken, yüzde 17,5 ile nitelik gerektirmeyen meslekler ikinci sırada ve yüzde 17 ile tesis ve makine operatörleri ve montajcılar meslek grubu ise üçüncü sırada yer alıyor.

İl genelinde erkelerin en fazla çalıştığı meslek gruplarına bakıldığında; birinci sırada %20,9 ile tesis ve makine operatörleri ve montajcılar, ikinci sırada %19 ile sanatkârlar ve ilgili işlerde çalışanlar ve üçüncü sırda ise %14 ile nitelik gerektirmeyen meslekler geliyor.

Editör: TE Bilişim