Dünya ile aynı anda 1 milyar kadınla birlikte, “Kadına yönelik şiddete dur” demek için başlatılan dans kampanyasına Yalovalı kadınlar da katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen yaklaşık 400 katıldı.

Yalova’da Avukat İrem Tünay, Özlem Morgül ve Emel Hasbulat’ın öncülüğü ve organizasyonunda gerçekleşen etkinliğe Yalova Belediyesi Karanfil Evi’nin kadınları da destek verdi. Her yaştan kişinin katıldığı etkinlikte önce Kafkas Müziği eşliğinde dans eden kadınlar, daha sonra birçok yörelere ait müzikler eşliğinde dans etti.

Konuyla ilgili bilgi veren Dans Eğitmeni Emel Hasbulat, “Bu etkinlik zaten dünya çapında gerçekleşen bir etkinlikti. Dünya’da 1 milyar kadının dans etmesine biz de Yalovalı kadınlar olarak destek verdik. Etkinliğe Kafkas yöresi ile başladık diğer yörelerle devam ettik. Buradaki amaç kadına yönelik şiddette dikkat çekmek” şeklinde konuştu.

Etkinlikte ise 7’den 70’e herkes dans etti. Çok sayıda kişinin katıldığı etkinliğin ardından kadınlar Atatürk Anıtı’na çiçek koydu. Kadınlar, yaklaşık bir saat süren danslı eylemin ardından dağıldı.

Editör: TE Bilişim