Yalova'nın en önde gelen Kadın Dernekleri'nden olan Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KAFTA-DER) üyeleri ve dernek başkanı Nurten Anıl Kalyoncu, Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu ve Zeki Gürsu'nun konuğu oldular.

Yalova Subasi Katfa Der Sozlu Tarih Calisma Grup Ziyaret (2)“Tüm kadınlarla birlikte şehrimizi yakından tanımaya başladık”

Kadın dayanışması ile ilgili farkındalık çalışmaları yapan, bölgemizde de çeşitli etkinliler düzenleyen KAFTA-DER Başkanı Nurten Anıl Kalyoncu ziyaret için, "Güncel hayatın koşuşturması içerisinde günlük güzergahları dışında, yakın ilçe ve köyleri dahi tanıyamayan kadınlar yaşadıkları kent hakkında yeterli bilgi ve deneyime sahip değiller. Bunun için biz de bir misyon yüklenelim, kadınlarımızı köylerimizle ve ilçelerimizle buluşturalım istedik. Bu bağlamda programımıza katılmak isteyen tüm kadınlarla birlikte şehrimizi yakından tanımaya başladık. 'İlimizi tanıyoruz' projesi kapsamında geziler düzenliyoruz yapmış olduğumuz program dahilinde Subaşı Beldesi, Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubunu ve Göç Evini ziyaret ettik” ifadelerini kullandı.

Yalova Subasi Katfa Der Sozlu Tarih Calisma Grup Ziyaret (1)“Hıdırellez için davet ettik”

Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu Başkanı Zeki Gürsu ise, “Beldemizin tarihi, kuruluşu, gelenekleri, etkinlikleri, göç evinin kuruluşu ve projelerimiz hakkında sunumumuzu yaprak bu seneki düzenleyeceğimiz Hıdırellez ateşi ve Hıdırellez kutlamaları içinde konuklarımız olmaları yönünde davetimizi yaptık. Ziyaretleri ve ilgileri içinde kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yalova’da Suyumun Yolculuğu Projesi Tanıtıldı Yalova’da Suyumun Yolculuğu Projesi Tanıtıldı

Nurten Anıl Kalyoncu "Kültürler Buluşması Yemek Organizasyonu' projesinde farklı kültürlerden oluşan 20 kadını bir araya getirerek kendi yörelerine ait yemekleri yapmasında verdiği destek için Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubuna etkinlik anısına hediyesini sundu. Zeki Gürsu KAFTA-DER e Ziyaretleri, başarılı çalışmaları ve günün anısına Ebru üzerine yapılmış Atatürk portresi hediye ettiler.

Editör: Arda Yavuz