31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından AK Parti’den Yalova İl Genel Meclisi’ne seçilen ve meclisteki seçimlerin ardından üst üste 2. kez Yalova İl Genel Meclisi Başkanlığı’na seçilen Hasan Soygüzel, Yalova Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Soygüzel, yeni dönemde İl Genel Meclisi’nde gündeme gelecek konulardan ve Yalova İl Özel İdaresi’nin 2024 yılında gerçekleştireceği yatırımlara kadar birçok konuda özel bilgiler verdi.

Başkan Kendir; Ekmek Bulamıyorsan Anayasa Ye! Başkan Kendir; Ekmek Bulamıyorsan Anayasa Ye!

İl Özel İdare’den Dev Yol Yatırımları

Yalova İl Özel İdaresi’nin hali hazırda devam eden birçok yatırımının olduğunu hatırlatan Başkan Soygüzel, “2024 yılı için özellikle ifade edilecek bir husus var. O da şu; Biz Yalova İl Özel İdaresi olarak 2024 yılını “yol yılı” ilan ettik. Gerçekten bu yıl çok ciddi bir biçimde yollarımızın yapımı ve onarımıyla ilgili olarak çalışacağız. Çünkü hem mevsim koşulları hem de geçtiğimiz yıl meydana gelen Kahramanmaraş Depreminde arama kurtarma faaliyetlerine ekiplerimizin katılması ve bölgede uzun bir süre geçirmeleri nedeniyle Yalova’da yapmamız gereken yol çalışmalarını büyük ölçüde gerçekleştiremediğimiz için bu yılı yol yapımına ayırdık. Bu çerçevede 2024 yılında yaklaşık 38 Milyon TL’lİK bir yatırımla 55 kilometrelik bir yatırımla sathi kaplama programımız var. Bütün ilçelerdeki İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarımızın bu anlamdaki teklif ve önerilerini aldık” ifadelerini kullandı. 12 kilometrelik bir sıcak asfalt yol yapımı çalışmalarının olacağının müjdesini veren Başkan Soygüzel, “Yol yapımı içinde yaklaşık 40 Milyon TL’lik bütçe ön görüyoruz. Arkadaşlarımız bununla ilgili hazırlıklara başladılar” dedi.

Köy Yolları Onarılacak ve Yenilenecek

Yalova’daki yolların önemli bir kısmının köylerde bulunan taşıt ulaşımın çok fazla olmadığı arazi denilen yollar olduğunu açıklayan Başkan Soygüzel, “Hemşerilerimizin tarlalarına, zirai üretim yapmak için kullandıkları yollara, 2024 yılı içerisinde bu çerçevede yaklaşık 250 kilometrelik arazi yolunun yapımı, bakımı ve onarımını gerçekleştireceğiz. Köy ulaşımını sağlamak üzere köy içlerinde yaptığımız kilitli parke uygulamaları da var. Bunun için yaklaşık 2,5 Milyon TL’lik bir parke ihalesi yaptık. Köy içinde bozulan yolların tadilatı için bütün köylerimizde kilitli parke uygulamalarımız olacak. Buna “KÖYDES”  kapsamında yapacağımız yolları da eklememiz lazım. Şu anda Cumhurbaşkanlığı tarafından henüz “KÖYDES” ödeneği açıklanmadı. Açıklanmasını bekliyoruz ve açıklanmasıyla birlikte ilçe bazlı olarak köylerimizde yapacağımız köy içi yollarla ilgili ilave bir program daha yapacağız” şeklinde konuştu. Yapacakları yolların güvenliğinin sağlanmasının da önemli olduğunu vurgulayan Başkan Soygüzel, “Bu bağlamda yaklaşık 2 Milyon TL’lik yol bariyeri dediğimiz “otokorkuluk” yapımı söz konusu olacak ve yollarda güvenli ulaşımın temini bakımından 2 Milyon TL’lik de yol çizgisi yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımız bizi yaz boyunca yol çalışmalarıyla görecek”

2024 yılında pek çok yatırımları olacağını hatırlatan Başkan Soygüzel, “Köy konaklarının bakımı ve onarımı, Şenköy Pazar Yeri, köy mezarlıklarının bakımı, mesire alanlarının yapımı, köy içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yapımı ve bakımı gibi birçok yatırımdan bahsedebiliriz ama bizim 2024 yılı için büyük ölçüde odaklanacağımız iş yol yapımları ve bakım onarım çalışmaları olacak. Daha önce ifade ettiğim gibi yoğun bir şekilde Yalova’nın yollarına gireceğiz ve yaz boyunca vatandaşlarımız bizi her ilçemizin köylerinde yol yaparken görecekler. İnşallah kazasız, belasız, verimli ve başarılı bir yol sezonu geçiririz diye dileğimi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Haber-Muhabir-Kameraman/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz