İçerisinde barındırdığı antioksidan özelliği ile vatandaşlar tarafından tercih edilen turşular, tezgahlarda yerini aldı. Üst solunum yolları hastalıklarının etkili olduğu şu dönemde salataların yerini alan turşular, bağışıklığı güçlendirmesi, metobolizmayı hızlandırması, soğuk algınlığına iyi gelmesiyle biliniyor.

Vatandaşlarda sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden turşuya yoğun ilgi gösteriyor.yalova-gedelek-tursu-kis-mevsim-lahana-salatalik-sarimsak-pancar (3)Turşu Fiyatları Ne Kadar?

Yalova’da turşu dükkânı olan Salih Sergül, "Rağbet gösterilen turşuların başında salatalık, acı biber, lahana geliyor ama bunların yanı sıra sarımsak ve bamya turşuları da dikkat çekiyor. Turşularımızın çoğunun fiyatı sabittir. Kilosu 90 liradır. Sarımsak ve bamya turşusunun fiyatı farklı. Onunda kilosu 100 lira” dedi.yalova-gedelek-tursu-kis-mevsim-lahana-salatalik-sarimsak-pancar (4)Turşu Nelere İyi Gelir?

Turşunun faydalarına da değinen Sergül, “Vatandaşlarımız kış aylarında da turşuya rağbet ediyor. Örneğin sarımsak turşusu; tam bir antibiyotiktir. Doğaldır ve kokusuzdur. Pancar; şekere, mideye, idrar yoluna iyi gelir. Lahana turşusu da kansere karşı etkilidir. Turşunun ayrıca soğuk algınlığında koruyucu etkisi bulunur. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcıdır. Antioksidan içeriğiyle kansere karşı koruyucudur. Kalp damar sistemi içinde yararlıdır” ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Dükkânın Adı: Meşhur Gedelek Turşuları

Yalova’daki Tersane Kazasında Hayatını Kaybeden Özkan Kara, Sivrihisar’da Defnedildi Yalova’daki Tersane Kazasında Hayatını Kaybeden Özkan Kara, Sivrihisar’da Defnedildi

Adres: Süleyman Bey, Mimar Sinan Cd. No:35,77100 Yalova Merkez/Yalova

yalova-gedelek-tursu-kis-mevsim-lahana-salatalik-sarimsak-pancar (1)

Editör: Arda Yavuz