Susmayı beceremediğimiz yetmiyor, bir de eleştiriyoruz. Yalova'daki Tigem arazisinin Yalova'da üretim yapan çiçekçiler tarafından kiralanması YASBİR denilen birlik yöneticilerinin nedense çok ağırına gitmiş ki, kapı kapı dolaşıp bu projeye çamur atmaya çalışıyorlar. Yalova'nın projesi değilmiş, kamunun projesi değilmiş diyerek.

Yahu size ne oldu. Batan, çıkan ne?

Bunlar 40 kişi, sizin birlikte kaç üye var?

Bunlar çiçekçilik OSB'nin içinde var, siz neredesiniz?

YTSO, Belediye, Özel İdare diye yırtınıyorsunuz, Çiçekçilik fuarı nerede kuruluyor? Yalova'da kurulan Çiçekçilik fuarına kaç kez katıldınız?

Sizi dürten, sizi konuşturan ne, kim? Sizden başka bu konuda çatlak ses yokken, neden bu kadar tırmalıyorsunuz? 

Siz bu sektörün içinde değil misiniz, içinde iseniz nerede ne yatırım yaptınız? Dile getirdiğiniz bir konunun da içini doldursanız ya?

Tersaneciler Altınova'nın arazilerini bellerken siz nerede idiniz? Arazi kira fiyatları tersaneciler sayesinde patladığında siz nerede ne patlatıyordunuz?

…………..

Romanların yoğun olduğu ilköğretim okulunda anket çalışması yapılmış. Bağlarbaşı Mahallesi'nde onlarla 25 sene beraber yaşamış, beraber askere gitmiş biri olarak böyle bir ankete inanamadım. Bu anketi düzenleyen onay verenlere her akşam izledikleri televizyon kanallarını hatırlatırım.

Etiler, Bebek, Şişli, Taksim'i hatırlatırım. Bu nasıl mantıktır. Bugünün iletişim teknolojisinde böyle bir anket hangi akla uymuştur. Etnik gruplar içinden sadece romanları böyle bir değerlendirme içine almak en hafif tabirle ciddiyetsizliktir. Ayıptır.

……………..

Mimarlar Odası Yalova Temsilcilik Başkanı Sayın Hakkı Gültekin'in açıklaması vardı Salı günkü gazetemizde. Her sivil toplum kuruluşunun kendini unutarak başkalarını suçlaması alışkanlığından uzak bir açıklamaydı. Sayın Gültekin'e teşekkür ediyor. Bir şeyleri de doğru yapalım, doğru yapılanları destekleyelim. Sadece eleştiri üzerine kurulmuş bir sosyal yaşam ilişkileri zayıflatmaktan başka bir işe yaramıyor ne yazık ki!