Türkiye Kent Konseyleri Birliği ‘Kocaeli Buluşması’ “Yeni Yüzyılda Erişilebilir Kentler” temasıyla gerçekleştirildi. Türkiye Kent Konseyleri Birliği 15. Dönem Başkanlığının Ankara Kent Konseyi’nden Kocaeli Kent Konseyi’ne devredildiği programa Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, Genel Sekreteri Erkan Çetintaş ve Engelli Meclisi Başkanı Hüseyin Özdemir katıldılar.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın birlikte gerçekleştirdiği açık oturum ile başlayan programda Büyükakın, “Bizlerin Kent Konseylerini desteklemesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler bu bağlamda kentin dinamik yapıları olan sivil toplum kuruluşlarını Kocaeli Kent Konseyimiz aracılığıyla geliştirdiğimiz Yerel Destek Hibe Programı (YEDEP) ile destekliyoruz. Hedefimiz bu şekilde yerel ölçekte sürdürülebilir kalkınmanın hayata geçmesidir” dedi.

Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden Kent Konseyi Başkanları, Genel Sekreterleri ve Engelli Meclisi başkanlarının katıldığı Programda Kent Konseyi Başkanları Değerlendirme Oturumu ve Engelli Meclisi Başkanları Değerlendirme Toplantıları gerçekleştirildi.

Kadıköy’de 23 Nisan Coşkusu Kadıköy’de 23 Nisan Coşkusu

Kent Konseyi Başkanları Değerlendirme Oturumunda söz alan Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, “Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’a 14. Dönem Başkanlığı için teşekkür, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse’ye ise 15. Dönem Başkanlığı için başarılar diliyorum” dedi. Konuşmasında Kandemir, bütçe ve Kent Konseylerinin il ve ilçelerde kuruluşunun zorunlu hale getirilmesi konuları başta olmak üzere Kent Konseylerinin yaşadığı temel sorunlara değinerek “Biran önce kapsayıcı ve katılımcı bir anlayışla Kent Konseyleri Yönetmeliği ve Belediyecilik Kanunu yenilenmelidir. Bu yeniliklerin hayata geçmesi konusunda yerel seçimler öncesinde girişimlerde bulunulmalıdır” dedi. Toplantıda ayrıca yerel katılımcılığı artırmak için izlenecek yollar, Kent Konseyleri arasındaki dayanışma ve tecrübe paylaşımının artırılması, Kent Konseyleri ve belediyeler arasındaki çatışma süreçlerini ortadan kaldırmak için Türkiye Belediyeler Birliğinde Belediye Başkanlarına yönelik tanıtım faaliyetleri yapılması, bölgesel tematik toplantılar, uluslararası göç hareketleri ve yarattığı sorunlar ile bu sorunların çözümü için Turizm kentlerini içerecek şekilde Göç ve Turizm Şehirleri Çalıştayı düzenlemesi konuları görüşüldü.

Engelli Meclisi Başkanlarının katıldığı değerlendirme toplantısında söz alan Yalova kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Hüseyin Özdemir ise “Engellilerin sorunlarına yönelik çalışmalar yapılmadır. Özellikle 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız deprem felaketi sonrası çok iyi anlaşılmıştır ki afet öncesi, afet sırasında ve afet sonrasında engelliler için afet eylem planı oluşturulmasıyla ilgili projeler geliştirmemiz gerekmektir. Bunun için Yalova Kent Konseyi olarak bir çalıştay düzenleyeceğiz ” dedi. Ayrıca toplantıda Türkiye genelinde Kent Konseyi Engelli Meclisleri arasında bir ağ kurulması için karar alındı.

yalova-kocaeli-kent-konsey-baskan-engelli-meclis-sekreter-bulusma (4)yalova-kocaeli-kent-konsey-baskan-engelli-meclis-sekreter-bulusma (3)yalova-kocaeli-kent-konsey-baskan-engelli-meclis-sekreter-bulusma (2)yalova-kocaeli-kent-konsey-baskan-engelli-meclis-sekreter-bulusma (1)

Editör: Arda Kızıltan