Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği ‘Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’nın 5’incisinin sonuçları açıklandı. Bu kapsamda 2 Yalovalı sanatçı da ödüle layık görüldü
Zeytinburnu Belediyesi ve Albayrak Medya işbirliğinde ‘Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’nın 5’incisinin sonuçları açıklandı. Yapılan açıklamada Yalova’dan 2 sanatçının ödüle layık görüldüğü bildirildi.
Yarışmanın ana teması olarak ‘sadakat’ belirlenirken, Hüsn-i hat, tezhip, minyatür, ebru, çini, cilt, kat’ı, kalem işi dallarında yurt içi ve yurt dışından yarışmaya onlarca sanatçı katıldı. 8 dalda yapılan yarışmaya Yalova’dan katılan ‘Kalemişi’ kategorisinde yarışan Sena Yılmaz ile Kat’i kategorisinde katılan Yalçın Tunç üçüncü oldu.
8 dalda ilk 3’e girenlerden birinciye 12 bin TL, ikinciye 8 bin TL, üçüncüye 6 bin TL, teşvik ödülüne layık görülen ilk iki sanatçıya ise 2 bin TL para ödülü hediye edilecek. Yarışmada dereceye giren sanatçılar, eserlerini Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergileme fırsatını da yakalamış olacak.

 

Editör: TE Bilişim