Aksa Akrilik’in kültür sanat aracılığıyla Yalovalı çocukların hayatına dokunmak amacıyla hayata geçirdiği ‘Aksa ile Gelecek Orkestrası’ projesinin ilk etabı tamamlandı. Alanının en iyi eğitmenlerinden eğitim alan öğrenciler ve eğitmenlerden oluşan Orkestra 6 Haziran Pazartesi günü Taşköprü Kültür Merkezi’nde konser verdi.
Aksa Akrilik’in, faaliyet gösterdiği bölgelerde topluma fayda sağlama amacıyla hayata geçirdiği “Aksa ile Gelecek Orkestrası” kurumsal sosyal sorumluluk projesinin ilk etabı tamamlandı. Mevlana İlköğretim Okulu, Taşköprü Ortaokulu ve Aksa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen eğitimler öğrenciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. 
İlkokul ve lise çağındaki öğrencilerin müzik ile ilişkilerini güçlendirmek amacıyla uygulanan proje kapsamında, öğrencilerin dünyadaki farklı müzik aletlerini ve müzikleri yakından tanımaları sağlandı. Aksa ile Gelecek Orkestrası, öğrencilerin alanında en iyi eğitmenlerden eğitim almalarına imkân tanırken, çocukların yoğun çalışmalarının neticesi Taşköprü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserle alındı. Şenlik havasında geçen konsere Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen, Aksa Akrilik yetkilileri, öğrenciler, velileri, okul yöneticileri ve proje ortakları katıldı. 
Konser öncesinde bir konuşma yapan ve Aksa ile Gelecek Orkestrası’nı hayata geçiren başta Aksa olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür eden Şerafettin Turan “Yalovalı bütün öğrencilerin kültür sanat ve sporla ilgilenmesi, iç içe olmasını arzu ediyoruz. Çocuklarımızın akademik başarılarının yanında kesinlikle bir spor dalıyla veya kültür sanat dalıyla ilgilenmesi hedeflerimiz arasında yer alıyor. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.
Kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştirilen Aksa ile Gelecek Orkestrası eğitimleri,  okul çağındaki çocukların ve gençlerin müzikle tanışmasını sağlamak ve bu alandaki potansiyellerini ortaya çıkarmak amacıyla Serbest Müzisyenler ve Yapımcılar Derneği ile işbirliği içerisinde sürdürüldü. Eğitime katılan öğrencilere vurmalı enstrümanlar, nefesli enstrümanlar ve jonglaj dersleri verildi.  Bu eğitimler için alınan bongo ve darbuka gibi büyük müzik aletleri okullara bağışlanarak, melodika, tef ve jonglaj topları da müzikle ilişkilerini devam ettirmeleri amacıyla çocuklara hediye edildi.  
Editör: TE Bilişim