Yalova’da müsıki faaliyetlerini yürüten en önemli isimlerden biri olan Haluk Çevik, Yalova Konservatuvarı Kültür ve Sanat Derneği bünyesinde kurulan ‘Nevbahar’ adlı Türk Sanat Müziği Topluluğu ile 24 Aralık 2014 Çarşamba Gecesi yapılacak büyük konserin hazırlıklarını Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde aralıksız sürdürüyor. 34 kişilik Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun şefliğini yapan Çevik, bu özel geceye Türk Musıkisi’nin en önemli şeflerinden kabul edilen Erdinç Çelikkol’un da katılacağını belirtti.

“Musıki Çalışmalarına Destek Verenlere Teşekkür Ediyorum

Türk Sanat Musıkisi’nin Yalova’da daha geniş kitlelere yayılması ve sevdirilmesi için kendisine destek olanlara teşekkür eden Haluk Çevik, “Yalova, Türk Müziği’nin geniş kitlelere yayılması için en ideal kentlerden biridir. Yalova Konservatuarı Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Cengiz Kasapoğlu, dernek başkan yardımcısı Hakan İlarslan ve derneğin yönetim kuruluna, sanata ve bizlerin çalışmalarına destek vermelerinden dolayı teşekkürü bir borç biliyorum. ‘Nevbahar’ adlı Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun 24 Aralık 2014 Çarşamba gecesi gerçekleştirilecek konserine tüm musıki sevenleri davet ediyorum” dedi.    

Haluk Çevik Kimdir?

Haluk Çevik; 1972 yılında Samsun’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsili sonrası üniversiteyi İTÜ Devlet Konservatuarı’nda okudu. Selahattin İçli ve Erol Sayan gibi Türk Müzıkisi’nin büyük bestekarlarından nazariyat dersleri aldı. 6 yıllık eğitimin sonunda keman çalmaya başladı ve halen Yalova’daki en önemli keman ustalarından biri olarak gösterilmektedir. Ünlü koro şefi ve bestekar Erdinç Çelikkol’un yanında ikinci şeflikte bulundu. Değişik okul korolarında 8 yıl çalıştı. Öğretmenlik görevinin yanı sıra Türk Sanat Müziği’ni Yalova’da daha çok sevilmesi için çalışmalarda bulunmaktadır. 

Editör: TE Bilişim